Recepty

Turecké Pide

Úvodní popis receptu:

Prázdniny jsou v plném proudu a většina Čechů vyráží na dovolenou k moři. Jednou z nejčastějších destinací bývá právě Turecko, a proto jsem se rozhodla, že si dnes připravíme jeden turecký pokrm. Tento recept ocení nejen ti, kteří už se z dovolené vrátili a stále na ni myslí, ale také ti, kteří třeba v Turecku nikdy nebyli a chtěli by ochutnat něco nového a zároveň také ti, kteří mají prostě rádi pizzu, ovocný koláč nebo něco podobného.

Základní informace:

Kategorie:

Mezinárodní

Délka přípravy:

80 min.

Délka pečení:

12-20 min.

Náročnost:

Lehká

No data was found

Jdeme na to!

Příprava receptu:
Připravte si mísu, vařečku a všechny suroviny. Z tohoto receptu jsou 2 kusy Pide.
Recept krok za krokem:

Do mísy nasypeme mouku, cukr, sůl a droždí. Přilijeme vodu a prohněteme. Přidáme olivový olej, opět prohněteme a vytvoříme kouli. Mísu s těstem zakryjeme utěrkou.

Necháme 1 hodinu vykynout.

Těsto si rozdělíme na dvě části. Obě vyválíme v ovál, dozdobíme dle chuti, zabalíme do lodičky (dle videa).

Přesuneme na plech. Okraje ještě můžeme potřít vejcem (není nutné).

Pečeme na 180°C cca 12-20 minut. (*Po 5 minutách pečení můžeme do lodiček udělat důlek a přidat vejce, pak ještě ale musíme lodičky dopéct.)

Hotové pide podáváme samotné, nebo je můžeme dozdobit například bazalkou nebo medem. Dobrou chuť!

Suroviny

4 lžíce hladké mouky
lžičku cukru
větší špetku soli
třetinu balíčku sušeného droždí Saf-instant
4 lžíce vlažné vody
lžíci olivového oleje + případně vejce na potření okrajů
Náplň: slaná varianta - tradičně: ricotta s bylinkami nebo klidně opečené hovězí maso s rajčaty; já zvolila klasiku rajče, sýr
sladká varianta - tvaroh, ovoce dle chuti + případně sladidlo

Nejnovější recepty

Prázdniny jsou v plném proudu a většina Čechů vyráží na dovolenou k moři. Jednou z nejčastějších destinací bývá právě Turecko, a proto jsem se rozhodla, že si dnes připravíme jeden turecký pokrm. Tento recept ocení nejen ti, kteří už se z dovolené vrátili a stále na ni myslí, ale také ti, kteří třeba v Turecku nikdy nebyli a chtěli by ochutnat něco nového a zároveň také ti, kteří mají prostě rádi pizzu, ovocný koláč nebo něco podobného.

Pudinkáče jsou lahodné kynuté pečivo, které si získalo oblibu díky své jedinečné kombinaci nadýchaného těsta a bohatého pudinkového krému. Toto tradiční sladké pečivo se vyznačuje měkkým, vláčným těstem, které po upečení skrývá uvnitř krémovou pudinkovou náplň.

Domácí loupáčky s měkkou střídkou jsou neodolatelnou snídaňovou klasikou, kterou si zamiluje celá rodina. Díky použití sušeného droždí SAF-Instant je jejich příprava jednodušší a rychlejší než s čerstvým droždím.

Čokoládová babka = dezert, který je tak dobrý, že doma nikdy nevydrží déle než 2 dny. 🤌🍫 Recept je připraven na 2 čokoládové babky.

Víš, jak připravit dokonalé kynuté lívance? 😍 My tu pro tebe máme recept na tvarohové kynuté lívance s jablky 🥰 Jestli jsi je nikdy nezkoušel/a, tak nevíš, o co přicházíš! ❤️ Tyhle prostě musíš zkusit ❤️ mají v sobě navíc kousky jablek, které těsto krásně a přirozeně osladí 👌

Připrav si tento extra vláčný tvarohový mazanec 😍 chutná skvěle a zvládne ho každý!

Jednoduchý velikonoční recept na hravé kynuté zajíčky.

Domácí makový závin – vůně dětství! Recept, který provoní celou kuchyň.

Dýňové lívance jsou dokonalým podzimním pokušením – nadýchané, voňavé a plné chuti dýně a koření. Skvěle se hodí k víkendové snídani nebo sladké svačině, a navíc jsou jednoduché na přípravu. Pokud máte doma zbytek pečené dýně nebo pyré, je to ideální příležitost, jak ho využít.

Tyto máslové šneky v muffinové formě jsou měkké, sladké a díky Nutelle nebo skořicovému cukru neodolatelné. Při podávání jsou ještě pokapané likérovou polevou a obalené ve vanilkovém cukru, což z nich dělá skutečnou sladkou bombu – ideální na víkend nebo sváteční pohoštění.