Recepty

Čokoládové bochánky

Úvodní popis receptu:

Čokoládové bochánky jsou vláčné a nadýchané pečivo s bohatou chutí kakaa a čokolády. Jsou ideální jako sladká snídaně nebo svačina ke kávě. Díky jemnému těstu a čokoládovým peckám na povrchu si je zamilují malí i velcí.

Základní informace:

Kategorie:

Sladké

Délka přípravy:

150 min

Délka pečení:

15 min

Náročnost:

No data was found

Jdeme na to!

Příprava receptu:
Připravíme si hladkou mouku, cukr, sůl, kakao, droždí, vejce, mléko, olej, vodu a čokoládové pecky. Nachystáme větší mísu na těsto, váhu na odvažování bochánků, malé formičky a štětec na potírání vajíčkem. Troubu předehřejeme na 200 °C.
Recept krok za krokem:

Do mísy přidejte mouku, sůl, cukr, droždí a kakaa a poté vše promíchejte.

Přidejte 2 vejce, mléko, olej a vodu.

Hněťte, dokud se těsto nepřestane lepit na ruce.

Nechejte v misce 30 minut odpočinout.

Těsto rozdělte na malé kousky o hmotnosti asi 90-100 g.

Vytvarujte kulaté kuličky, vložte do malých formiček.

Těsto necháme 1 hodinu a 30 minut odpočívat.

Před pečením bochánky potřete rozšlehaným vajíčkem a posypte čokoládovými peckami.

Pečte v troubě na 200°C 15 minut a po vychladnutí posypte moučkovým cukrem.

Suroviny

500 g mouky
150 g vody
7 g kakaa
10 g soli
1 balíček sušeného droždí Saf-instant 11 g
3 vejce (2 do těsta, 1 na potření)
80 g slunečnicového oleje
20 g mléka
100 g cukru
70 g čokoládových pecek

Nejnovější recepty

Domácí loupáčky s měkkou střídkou jsou neodolatelnou snídaňovou klasikou, kterou si zamiluje celá rodina. Díky použití sušeného droždí SAF-Instant je jejich příprava jednodušší a rychlejší než s čerstvým droždím.

Čokoládová babka = dezert, který je tak dobrý, že doma nikdy nevydrží déle než 2 dny. 🤌🍫 Recept je připraven na 2 čokoládové babky.

Víš, jak připravit dokonalé kynuté lívance? 😍 My tu pro tebe máme recept na tvarohové kynuté lívance s jablky 🥰 Jestli jsi je nikdy nezkoušel/a, tak nevíš, o co přicházíš! ❤️ Tyhle prostě musíš zkusit ❤️ mají v sobě navíc kousky jablek, které těsto krásně a přirozeně osladí 👌

Připrav si tento extra vláčný tvarohový mazanec 😍 chutná skvěle a zvládne ho každý!

Jednoduchý velikonoční recept na hravé kynuté zajíčky.

Domácí makový závin – vůně dětství! Recept, který provoní celou kuchyň.

Dýňové lívance jsou dokonalým podzimním pokušením – nadýchané, voňavé a plné chuti dýně a koření. Skvěle se hodí k víkendové snídani nebo sladké svačině, a navíc jsou jednoduché na přípravu. Pokud máte doma zbytek pečené dýně nebo pyré, je to ideální příležitost, jak ho využít.

Tyto máslové šneky v muffinové formě jsou měkké, sladké a díky Nutelle nebo skořicovému cukru neodolatelné. Při podávání jsou ještě pokapané likérovou polevou a obalené ve vanilkovém cukru, což z nich dělá skutečnou sladkou bombu – ideální na víkend nebo sváteční pohoštění.

Tento domácí chléb z řeckého jogurtu je nadýchaný, vláčný a výživnější díky vyššímu obsahu bílkovin. Skvěle chutná samotný, s máslem nebo jako příloha k polévkám a pomazánkám. Navíc je jednoduchý na přípravu a nevyžaduje žádné speciální vybavení.

Pojďte si s námi upéct velikonoční jidáše - tradiční dobrota mající tvar provazu, na kterém se oběsil Jidáš. Dnes jsou ale hlavně symbolem štěstí do nového jara! Pečou se na Zelený čtvrtek a nejlepší jsou čerstvé, ještě teplé a potírané medem. Ten, kdo je ochutná, bude celý rok chráněný před zlem!