Recepty
Sladké
180 min
25 min
Střední
Nejprve si připravíme náplň. Část mléka dáme bokem a rozmícháme v něm práškový puding. Zbytek mléka s cukrem přivedeme k varu. Vlijeme do něj mléko s pudingem a za stálého míchání provaříme. Vznikne nám velmi hustá hmota, kterou zakryjeme potravinovou fólií, ta se musí dotýkat pudingu, aby nevznikl škraloup, který by pak dělal hrudky, a dáme vychladit.
Smícháme sypké suroviny, do kterých přilejeme vlažné mléko s cukrem, ve kterém jsme rozmíchali sušené droždí a hněteme. Po spojení ingrediencí v těstíčko přidáme změklé máslo a opět prohněteme, dokud se máslo nespojí s těstem. Přikryjeme a dáme na teplé místo kynout zhruba 90 minut.
Těsto rozdělíme na 12 kusů, uděláme z nich bochánky a necháme pod utěrkou odpočinout ještě asi 15 minut. Poté každý bochánek na tenko rozválíme, čajovou lžičkou přidáme na jeden konec pudingovou náplň a tu těstem přiklopíme a okraje přimáčkneme, zbylé těsto rozkrájíme na proužky a zarolujeme, až vznikne rohlíček, jehož konce zmáčkneme a spojíme do věnečku. Ten vkládáme do muffinových formiček, zakryjeme opět utěrkou a necháme ještě kynout 30 minut.
Když nám věnečky pěkně nabydou do hnízdeček, pomažeme každé rozšlehaným vejcem a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů na 25 minut.
Domácí loupáčky s měkkou střídkou jsou neodolatelnou snídaňovou klasikou, kterou si zamiluje celá rodina. Díky použití sušeného droždí SAF-Instant je jejich příprava jednodušší a rychlejší než s čerstvým droždím.
Čokoládová babka = dezert, který je tak dobrý, že doma nikdy nevydrží déle než 2 dny. 🤌🍫 Recept je připraven na 2 čokoládové babky.
Víš, jak připravit dokonalé kynuté lívance? 😍 My tu pro tebe máme recept na tvarohové kynuté lívance s jablky 🥰 Jestli jsi je nikdy nezkoušel/a, tak nevíš, o co přicházíš! ❤️ Tyhle prostě musíš zkusit ❤️ mají v sobě navíc kousky jablek, které těsto krásně a přirozeně osladí 👌
Připrav si tento extra vláčný tvarohový mazanec 😍 chutná skvěle a zvládne ho každý!
Domácí makový závin – vůně dětství! Recept, který provoní celou kuchyň.
Dýňové lívance jsou dokonalým podzimním pokušením – nadýchané, voňavé a plné chuti dýně a koření. Skvěle se hodí k víkendové snídani nebo sladké svačině, a navíc jsou jednoduché na přípravu. Pokud máte doma zbytek pečené dýně nebo pyré, je to ideální příležitost, jak ho využít.
Tyto máslové šneky v muffinové formě jsou měkké, sladké a díky Nutelle nebo skořicovému cukru neodolatelné. Při podávání jsou ještě pokapané likérovou polevou a obalené ve vanilkovém cukru, což z nich dělá skutečnou sladkou bombu – ideální na víkend nebo sváteční pohoštění.
Tento domácí chléb z řeckého jogurtu je nadýchaný, vláčný a výživnější díky vyššímu obsahu bílkovin. Skvěle chutná samotný, s máslem nebo jako příloha k polévkám a pomazánkám. Navíc je jednoduchý na přípravu a nevyžaduje žádné speciální vybavení.
Pojďte si s námi upéct velikonoční jidáše - tradiční dobrota mající tvar provazu, na kterém se oběsil Jidáš. Dnes jsou ale hlavně symbolem štěstí do nového jara! Pečou se na Zelený čtvrtek a nejlepší jsou čerstvé, ještě teplé a potírané medem. Ten, kdo je ochutná, bude celý rok chráněný před zlem!
Abychom poskytli co nejlepší služby, používáme technologie, jako jsou soubory cookies, k ukládání a/nebo přístupu k informacím o zařízení. Souhlas s těmito technologiemi nám umožní zpracovávat údaje, jako je chování při procházení webu nebo jedinečné ID na tomto webu. Nesouhlas nebo odvolání souhlasu může nepříznivě ovlivnit určité vlastnosti a funkce.