Recepty
Sladké
50 min.
40 min.
Lehké
Do mísy nasypte mouku a cukr. Lžíci trochu směsi odeberte a vmíchejte ji do 200 ml vlažného mléka. Rozdrobte droždí a nechte vzejít kvásek.
Do mouky přidejte žloutky, kvásek, zbylé mléko a máslo a vypracujte v hnětači těsto, až se budou dělat bubliny. Nechte ho zhruba hodinu kynout, aby zdvojnásobilo svůj objem.
Povařte si mletý mák s mlékem, cukrem, skořicí a rumem. Nechte vychladit na pokojovou teplotu.
Dýni nakrájejte na kousky a povařte ve vodě s rumem a cukrem 10 minut. Nechejte vychladnout. Předehřejte troubu na 180 °C.
Těsto přesuňte na vymazaný plech a rozetřete tak, aby bylo všude stejně silné. Potřete mákem a rozmíchejte stěrkou, aby se mák smíchal s těstem.
Poklaďte kousky dýně a půlkami švestek. Nechte ještě asi 30 minut kynout.
Smíchejte suroviny na drobenku -140 g hrubé mouky, 100 g másla a 100 g cukru.
Na těsto rozložte švestky řezem nahoru, rozprostřete makovou směs, posypte drobenkou a dejte péct na cca 40 minut na 180 °C.
Domácí loupáčky s měkkou střídkou jsou neodolatelnou snídaňovou klasikou, kterou si zamiluje celá rodina. Díky použití sušeného droždí SAF-Instant je jejich příprava jednodušší a rychlejší než s čerstvým droždím.
Čokoládová babka = dezert, který je tak dobrý, že doma nikdy nevydrží déle než 2 dny. 🤌🍫 Recept je připraven na 2 čokoládové babky.
Víš, jak připravit dokonalé kynuté lívance? 😍 My tu pro tebe máme recept na tvarohové kynuté lívance s jablky 🥰 Jestli jsi je nikdy nezkoušel/a, tak nevíš, o co přicházíš! ❤️ Tyhle prostě musíš zkusit ❤️ mají v sobě navíc kousky jablek, které těsto krásně a přirozeně osladí 👌
Připrav si tento extra vláčný tvarohový mazanec 😍 chutná skvěle a zvládne ho každý!
Domácí makový závin – vůně dětství! Recept, který provoní celou kuchyň.
Dýňové lívance jsou dokonalým podzimním pokušením – nadýchané, voňavé a plné chuti dýně a koření. Skvěle se hodí k víkendové snídani nebo sladké svačině, a navíc jsou jednoduché na přípravu. Pokud máte doma zbytek pečené dýně nebo pyré, je to ideální příležitost, jak ho využít.
Tyto máslové šneky v muffinové formě jsou měkké, sladké a díky Nutelle nebo skořicovému cukru neodolatelné. Při podávání jsou ještě pokapané likérovou polevou a obalené ve vanilkovém cukru, což z nich dělá skutečnou sladkou bombu – ideální na víkend nebo sváteční pohoštění.
Tento domácí chléb z řeckého jogurtu je nadýchaný, vláčný a výživnější díky vyššímu obsahu bílkovin. Skvěle chutná samotný, s máslem nebo jako příloha k polévkám a pomazánkám. Navíc je jednoduchý na přípravu a nevyžaduje žádné speciální vybavení.
Pojďte si s námi upéct velikonoční jidáše - tradiční dobrota mající tvar provazu, na kterém se oběsil Jidáš. Dnes jsou ale hlavně symbolem štěstí do nového jara! Pečou se na Zelený čtvrtek a nejlepší jsou čerstvé, ještě teplé a potírané medem. Ten, kdo je ochutná, bude celý rok chráněný před zlem!
Abychom poskytli co nejlepší služby, používáme technologie, jako jsou soubory cookies, k ukládání a/nebo přístupu k informacím o zařízení. Souhlas s těmito technologiemi nám umožní zpracovávat údaje, jako je chování při procházení webu nebo jedinečné ID na tomto webu. Nesouhlas nebo odvolání souhlasu může nepříznivě ovlivnit určité vlastnosti a funkce.