Recepty
Sváteční
90 min
40 min
Střední
Pokud budeme dělat ze sušeného droždí, jako jsem dělala teď já, všechny ingredience smícháme dohromady a rukou vypracujeme těsto, které se nelepí ani na ruku ani na okraje mísy a mělo by dělat tzv. puchýřky. (Pokud z čerstvého droždí, mouku nasypeme do mísy, do ní uděláme důlek, nasypeme cukr, nalijeme mléko a rozdrobíme kvasnice, promíchneme prstem a necháme vzejít cca 10 minut kvásek. Poté přidáme zbytek ingrediencí a opět vypracujeme těsto). Těsto přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě 1,5 hodiny kynout. Po vykynutí těsto zvážíme a rozdělíme podle toho, kolik budeme dělat pramenů. Já dělala ze šesti, tak jsem vydělila celkovou gramáž 6.
TADY DOPORUČUJI: Těsto po vykynutí zbytečně nijak neumačkávat, pouze rozdělit na díly a vyválet kousky na pletení. Jednotlivé prameny uválíme, aby byly stejně dlouhé, a začneme plést. Poté ji potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme mandlemi a necháme ještě cca 30 minut kynout na plechu. Pečeme zpočátku cca 7 minut na 200 °C a poté na 150 °C asi 30-35 minut. Záleží na troubě a na vašich zkušenostech s ní. Zkoušíme špejlí, aby těsto nelepilo. Máte-li raději tmavší kůrku, přidejte v posledních 5 minutách pečení stupně.
Domácí loupáčky s měkkou střídkou jsou neodolatelnou snídaňovou klasikou, kterou si zamiluje celá rodina. Díky použití sušeného droždí SAF-Instant je jejich příprava jednodušší a rychlejší než s čerstvým droždím.
Čokoládová babka = dezert, který je tak dobrý, že doma nikdy nevydrží déle než 2 dny. 🤌🍫 Recept je připraven na 2 čokoládové babky.
Víš, jak připravit dokonalé kynuté lívance? 😍 My tu pro tebe máme recept na tvarohové kynuté lívance s jablky 🥰 Jestli jsi je nikdy nezkoušel/a, tak nevíš, o co přicházíš! ❤️ Tyhle prostě musíš zkusit ❤️ mají v sobě navíc kousky jablek, které těsto krásně a přirozeně osladí 👌
Připrav si tento extra vláčný tvarohový mazanec 😍 chutná skvěle a zvládne ho každý!
Domácí makový závin – vůně dětství! Recept, který provoní celou kuchyň.
Dýňové lívance jsou dokonalým podzimním pokušením – nadýchané, voňavé a plné chuti dýně a koření. Skvěle se hodí k víkendové snídani nebo sladké svačině, a navíc jsou jednoduché na přípravu. Pokud máte doma zbytek pečené dýně nebo pyré, je to ideální příležitost, jak ho využít.
Tyto máslové šneky v muffinové formě jsou měkké, sladké a díky Nutelle nebo skořicovému cukru neodolatelné. Při podávání jsou ještě pokapané likérovou polevou a obalené ve vanilkovém cukru, což z nich dělá skutečnou sladkou bombu – ideální na víkend nebo sváteční pohoštění.
Tento domácí chléb z řeckého jogurtu je nadýchaný, vláčný a výživnější díky vyššímu obsahu bílkovin. Skvěle chutná samotný, s máslem nebo jako příloha k polévkám a pomazánkám. Navíc je jednoduchý na přípravu a nevyžaduje žádné speciální vybavení.
Pojďte si s námi upéct velikonoční jidáše - tradiční dobrota mající tvar provazu, na kterém se oběsil Jidáš. Dnes jsou ale hlavně symbolem štěstí do nového jara! Pečou se na Zelený čtvrtek a nejlepší jsou čerstvé, ještě teplé a potírané medem. Ten, kdo je ochutná, bude celý rok chráněný před zlem!
Abychom poskytli co nejlepší služby, používáme technologie, jako jsou soubory cookies, k ukládání a/nebo přístupu k informacím o zařízení. Souhlas s těmito technologiemi nám umožní zpracovávat údaje, jako je chování při procházení webu nebo jedinečné ID na tomto webu. Nesouhlas nebo odvolání souhlasu může nepříznivě ovlivnit určité vlastnosti a funkce.