Kvásek neboli rozkvas

Rozdrobte droždí do 100 ml vlažné tekutiny (nejčastěji do mléka), přidejte jednu lžičku krupicového cukru a počkejte 10 minut, než kvásek vzejde.

Vlijte kvásek do důlku v mouce a teprve pak přidejte vejce a nakonec tuk.

Nevíte jak na to? Mrkněte na naše video:

Nejnovější příspěvky

Přihlaste se k našemu newsletteru

Zůstaňte v obraze s nejnovějšími recepty, tipy na využití droždí a zajímavostmi ze světa pečení.

Kvásek neboli rozkvas

Rozdrobte droždí do 100 ml vlažné tekutiny (nejčastěji do mléka), přidejte jednu lžičku krupicového cukru a počkejte 10 minut, než kvásek vzejde. Vlijte kvásek do

ČÍST VÍCE

Droždí jako alternativa proteinů

Droždí funguje jako přírodní mikrobiální továrna, která produkuje své vlastní proteiny. Věděli jste, že téměř polovina sušiny droždí tvoří proteiny? Kromě toho jsou proteiny droždí

ČÍST VÍCE

Droždí a bezlepková dieta

Co je to celiakie? V našem droždí lepek nenajdete! Droždí – kvasinky – jsou mikroskopické houby, které se vyrábí postupným pomnožováním na živném médiu, které

ČÍST VÍCE