Vítejte na našem blogu!

Zjistěte zajímavosti o droždí, objevte užitečné tipy a triky, rady pro pečení a mnoho dalších informací z fascinujícího světa droždí.

Domů / Náš blog

Kvásek neboli rozkvas

Rozdrobte droždí do 100 ml vlažné tekutiny (nejčastěji do mléka), přidejte jednu lžičku krupicového cukru a počkejte 10 minut, než kvásek vzejde. Vlijte kvásek do

ČÍST VÍCE

Droždí jako alternativa proteinů

Droždí funguje jako přírodní mikrobiální továrna, která produkuje své vlastní proteiny. Věděli jste, že téměř polovina sušiny droždí tvoří proteiny? Kromě toho jsou proteiny droždí

ČÍST VÍCE

Droždí a bezlepková dieta

Co je to celiakie? V našem droždí lepek nenajdete! Droždí – kvasinky – jsou mikroskopické houby, které se vyrábí postupným pomnožováním na živném médiu, které

ČÍST VÍCE
Lesaffre

Poznejte
výrobce!

Lesaffre je světový lídr v oblasti výroby droždí a fermentačních produktů. Společnost s více než 170letou tradicí se specializuje na inovativní řešení pro pekařství, zemědělství a potravinářský průmysl. Lesaffre se zavazuje k vysoké kvalitě svých produktů, které pomáhají profesionálním pekařům i domácím kuchařům vytvářet vynikající a chutné výrobky.