Recepty

Brioška

Úvodní popis receptu:

Brioška je jemné máslové pečivo původem z Francie. Díky nadýchané struktuře a lehké sladkosti je ideální k snídani nebo ke kávě. Nejlépe chutná s máslem a domácím džemem. Tento jednoduchý recept vás provede přípravou krok za krokem.

Základní informace:

Kategorie:

Mezinárodní

Délka přípravy:

135 min

Délka pečení:

45 min

Náročnost:

No data was found

Jdeme na to!

Příprava receptu:
Připravíme si hladkou mouku, droždí, cukr, sůl, vejce, vlažné mléko a změklé máslo. Nachystáme mísu na těsto, váleček, utěrku a formu na pečení (průměr 15 cm), kterou vymažeme máslem. Troubu předehřej
Recept krok za krokem:

Mouku prosejeme, osolíme, přidáme cukr, droždí, 1 vejce a vlažné mléko. Hmotu vypracujeme do polotuhého těsta, vyválíme na obdélník a poklademe plátky másla. Přeložením obdélníku máslo uzavřeme do těsta a rozvalujeme tak, aby nám máslo neprotrhlo těsto. Znovu složíme na menší tvar. Rozvalování a překládání těsta opakujeme dle tradice 10x, až se nelepí.

Těsto přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout asi 1 hodinu, dokud nezdvojnásobí svůj objem.

Formu na briošku o průměru 15 cm vymažeme máslem a vmáčkneme do ní vykynuté těsto. Znovu necháme kynout asi 20 minut a potřeme rozšlehaným vejcem.

Pečeme 5 minut v troubě rozehřáté na 150 °C. Poté zvýšíme teplotu na 200 °C a pečeme asi 40 minut dozlatova.

Hotovou briošku krájíme na plátky a podáváme s máslem a džemem.

Suroviny

1/2 kostky droždí FALA
420 g hladké mouky
250 ml mléka
100 g másla
70 g moučkového cukru
2 vejce
špetka soli

Nejnovější recepty

Prázdniny jsou v plném proudu a většina Čechů vyráží na dovolenou k moři. Jednou z nejčastějších destinací bývá právě Turecko, a proto jsem se rozhodla, že si dnes připravíme jeden turecký pokrm. Tento recept ocení nejen ti, kteří už se z dovolené vrátili a stále na ni myslí, ale také ti, kteří třeba v Turecku nikdy nebyli a chtěli by ochutnat něco nového a zároveň také ti, kteří mají prostě rádi pizzu, ovocný koláč nebo něco podobného.

Pudinkáče jsou lahodné kynuté pečivo, které si získalo oblibu díky své jedinečné kombinaci nadýchaného těsta a bohatého pudinkového krému. Toto tradiční sladké pečivo se vyznačuje měkkým, vláčným těstem, které po upečení skrývá uvnitř krémovou pudinkovou náplň.

Domácí loupáčky s měkkou střídkou jsou neodolatelnou snídaňovou klasikou, kterou si zamiluje celá rodina. Díky použití sušeného droždí SAF-Instant je jejich příprava jednodušší a rychlejší než s čerstvým droždím.

Čokoládová babka = dezert, který je tak dobrý, že doma nikdy nevydrží déle než 2 dny. 🤌🍫 Recept je připraven na 2 čokoládové babky.

Víš, jak připravit dokonalé kynuté lívance? 😍 My tu pro tebe máme recept na tvarohové kynuté lívance s jablky 🥰 Jestli jsi je nikdy nezkoušel/a, tak nevíš, o co přicházíš! ❤️ Tyhle prostě musíš zkusit ❤️ mají v sobě navíc kousky jablek, které těsto krásně a přirozeně osladí 👌

Připrav si tento extra vláčný tvarohový mazanec 😍 chutná skvěle a zvládne ho každý!

Jednoduchý velikonoční recept na hravé kynuté zajíčky.

Domácí makový závin – vůně dětství! Recept, který provoní celou kuchyň.

Dýňové lívance jsou dokonalým podzimním pokušením – nadýchané, voňavé a plné chuti dýně a koření. Skvěle se hodí k víkendové snídani nebo sladké svačině, a navíc jsou jednoduché na přípravu. Pokud máte doma zbytek pečené dýně nebo pyré, je to ideální příležitost, jak ho využít.

Tyto máslové šneky v muffinové formě jsou měkké, sladké a díky Nutelle nebo skořicovému cukru neodolatelné. Při podávání jsou ještě pokapané likérovou polevou a obalené ve vanilkovém cukru, což z nich dělá skutečnou sladkou bombu – ideální na víkend nebo sváteční pohoštění.