Recepty

Kynuté buchty s dýní

Úvodní popis receptu:

Kynuté buchty s dýní jsou dokonalým podzimním pamlskem, který kombinuje jemné těsto a lahodnou dýňovou náplň. Tyto měkké a nadýchané buchty jsou ideální jako sladká snídaně nebo svačina ke kávě. Za recept děkujeme paní Haně Arvové.

Základní informace:

Kategorie:

Sladké

Délka přípravy:

90 min.

Délka pečení:

20 min.

Náročnost:

Střední

No data was found

Jdeme na to!

Příprava receptu:
Než začnete péct, předehřejte troubu na 180 °C a připravte plech vyložený pečicím papírem. Dýni očistěte, nakrájejte na menší kousky a povařte nebo upečte, aby byla měkká. Poté ji rozmixujte na hladké pyré. Těsto připravte podle receptu a nechte ho dostatečně vykynout.
Recept krok za krokem:

Těsto: V jedné třetině vlažného mléka rozpustíme droždí, přidáme trochu cukru a připravíme kvásek. Do mísy prosejeme mouku, přidáme cukr, vejce, sůl, strouhanou citronovou kůru, vykynutý kvásek a zbytek vlažného mléka. Vše důkladně propracujeme a necháme vykynout.

Náplň: 300 g udušené dýně, rozinek dle chuti, cukr moučka, uvařený vanilkový puding z 0,5l mléka. Vše smícháme a plníme buchty.

Potřeme druhým vejcem. Buchty vkládáme do mírně předehřáté trouby a pečeme 15-20 minut při teplotě 180 °C. Zlatavé buchty necháme na plechu a vyklopíme asi po 10 minutách.

Suroviny

750 g hladké mouky
citronová kůra
125 g másla
droždí
2 vejce
špetka soli
350 ml mléka
rozinky
dýně
vanilkový puding
vanilkový cukr
100 g cukru

Nejnovější recepty

Dýňové lívance jsou dokonalým podzimním pokušením – nadýchané, voňavé a plné chuti dýně a koření. Skvěle se hodí k víkendové snídani nebo sladké svačině, a navíc jsou jednoduché na přípravu. Pokud máte doma zbytek pečené dýně nebo pyré, je to ideální příležitost, jak ho využít.

Tyto máslové šneky v muffinové formě jsou měkké, sladké a díky Nutelle nebo skořicovému cukru neodolatelné. Při podávání jsou ještě pokapané likérovou polevou a obalené ve vanilkovém cukru, což z nich dělá skutečnou sladkou bombu – ideální na víkend nebo sváteční pohoštění.

Tento domácí chléb z řeckého jogurtu je nadýchaný, vláčný a výživnější díky vyššímu obsahu bílkovin. Skvěle chutná samotný, s máslem nebo jako příloha k polévkám a pomazánkám. Navíc je jednoduchý na přípravu a nevyžaduje žádné speciální vybavení.

Pojďte si s námi upéct velikonoční jidáše - tradiční dobrota mající tvar provazu, na kterém se oběsil Jidáš. Dnes jsou ale hlavně symbolem štěstí do nového jara! Pečou se na Zelený čtvrtek a nejlepší jsou čerstvé, ještě teplé a potírané medem. Ten, kdo je ochutná, bude celý rok chráněný před zlem!

Nadýchané těsto, pistáciová náplň a lahodná krémová poleva z bílé čokolády a pistácií je naprosto dokonalá kombinace! Navíc recept je tak jednoduchý, že ho zvládne každý. 💚

Tyto houskové růžičky jsou nejen krásné na pohled, ale i jemné a nadýchané na skus. Díky jednoduchému těstu s máslem a mlékem se skvěle hodí jako domácí pečivo k snídani, večeři nebo jako ozdobný doplněk slavnostní tabule.

Štola je tradiční vánoční pečivo, které pochází z Německa a je oblíbené po celé střední Evropě. Je plná sušeného ovoce, ořechů, koření a často i rumu, což jí dodává nezaměnitelnou chuť. Tato bohatá a vláčná sladká buchta je symbolem vánočního období a její příprava je skvělým způsobem, jak si užít kouzlo svátků.

Pšenično-žitný chléb je vynikající kombinací dvou druhů mouky, která dodává chlebu jedinečnou chuť a strukturu. Tento recept je ideální pro ty, kdo si chtějí doma upéct zdravější variantu chleba s jemně vláčným střídem a křupavou kůrkou.

Langoše jsou původně maďarské smažené placky z kynutého těsta, které si své místo našli i v českých domácnostech. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept.

Jahody a tvaroh jsou skvělou kombinací. Vyzkoušejte pro tento jednoduchý letní závin, který nepotřebuje kynout a stihnete za pár minut.