Recepty

Chléb s fenyklem

Úvodní popis receptu:

Chléb s fenyklem je voňavý a chutný kousek, který spojuje tradiční recept na chléb s aromatickým anýzovým nádechem fenyklu. Tento chléb je ideální na snídani nebo k sýrům a studeným masům, přičemž svou unikátní chutí osvěží každé jídlo.

Základní informace:

Kategorie:

Chléb

Délka přípravy:

2 hod. 40 min.

Délka pečení:

50 min.

Náročnost:

Střední

No data was found

Jdeme na to!

Příprava receptu:
Všechny potřebné suroviny si před pečením připravte, troubu předehřejte na 250°C.
Recept krok za krokem:

V míse smíchejte obě mouky a droždí. Brambory nastrouhejte najemno, přebytečnou vodu slijte a přidejte k moukám. Poté přidejte sůl, semínka fenyklu, kmínu a nakonec ocet.

Těsto začněte hníst a po promíchání všech surovin přilijete vodu.

Nechejte ho kynout přikryté asi 1 hodinu, dokud nenabyde jednou tolik objemu.

Z těsta vytvarujte dva bochánky, které necháte opět pod utěrkou kynout, dokud nezíská dvojnásobný objem.

Troubu si předehřejte na 250 °C.

Vykynuté bochníky chleba před vložením do trouby potřete vodou se solí. Pečte v troubě po dobu 15 minut na 250 °C, poté teplotu snižte na 200 °C a pečte dalších 35 minut.

Po vytažení z trouby potřete chleba za tepla vodou se solí.

Suroviny

1 balíček sušeného droždí Saf-instant®
3 středně velké brambory
650 g hladké mouky
250 g žitné mouky
2–3 lžíce soli
2–3 lžičky kmínu
2 lžičky semínek fenyklu
1 lžíce octa
500 ml vody

Nejnovější recepty

Prázdniny jsou v plném proudu a většina Čechů vyráží na dovolenou k moři. Jednou z nejčastějších destinací bývá právě Turecko, a proto jsem se rozhodla, že si dnes připravíme jeden turecký pokrm. Tento recept ocení nejen ti, kteří už se z dovolené vrátili a stále na ni myslí, ale také ti, kteří třeba v Turecku nikdy nebyli a chtěli by ochutnat něco nového a zároveň také ti, kteří mají prostě rádi pizzu, ovocný koláč nebo něco podobného.

Pudinkáče jsou lahodné kynuté pečivo, které si získalo oblibu díky své jedinečné kombinaci nadýchaného těsta a bohatého pudinkového krému. Toto tradiční sladké pečivo se vyznačuje měkkým, vláčným těstem, které po upečení skrývá uvnitř krémovou pudinkovou náplň.

Domácí loupáčky s měkkou střídkou jsou neodolatelnou snídaňovou klasikou, kterou si zamiluje celá rodina. Díky použití sušeného droždí SAF-Instant je jejich příprava jednodušší a rychlejší než s čerstvým droždím.

Čokoládová babka = dezert, který je tak dobrý, že doma nikdy nevydrží déle než 2 dny. 🤌🍫 Recept je připraven na 2 čokoládové babky.

Víš, jak připravit dokonalé kynuté lívance? 😍 My tu pro tebe máme recept na tvarohové kynuté lívance s jablky 🥰 Jestli jsi je nikdy nezkoušel/a, tak nevíš, o co přicházíš! ❤️ Tyhle prostě musíš zkusit ❤️ mají v sobě navíc kousky jablek, které těsto krásně a přirozeně osladí 👌

Připrav si tento extra vláčný tvarohový mazanec 😍 chutná skvěle a zvládne ho každý!

Jednoduchý velikonoční recept na hravé kynuté zajíčky.

Domácí makový závin – vůně dětství! Recept, který provoní celou kuchyň.

Dýňové lívance jsou dokonalým podzimním pokušením – nadýchané, voňavé a plné chuti dýně a koření. Skvěle se hodí k víkendové snídani nebo sladké svačině, a navíc jsou jednoduché na přípravu. Pokud máte doma zbytek pečené dýně nebo pyré, je to ideální příležitost, jak ho využít.

Tyto máslové šneky v muffinové formě jsou měkké, sladké a díky Nutelle nebo skořicovému cukru neodolatelné. Při podávání jsou ještě pokapané likérovou polevou a obalené ve vanilkovém cukru, což z nich dělá skutečnou sladkou bombu – ideální na víkend nebo sváteční pohoštění.