Recepty

Pistáciové rolky


Warning: Trying to access array offset on value of type null in /usr/local/hosting/home/peceninasbavi.cz/web/www/wp-content/plugins/elementor/includes/widgets/video.php on line 1205

Úvodní popis receptu:

Nadýchané těsto, pistáciová náplň a lahodná krémová poleva z bílé čokolády a pistácií je naprosto dokonalá kombinace! Navíc recept je tak jednoduchý, že ho zvládne každý. 💚

Základní informace:

Kategorie:

Sladké

Délka přípravy:

135 min

Délka pečení:

25 min

Náročnost:

Lehké

No data was found

Jdeme na to!

Příprava receptu:
Připravíme si polohrubou mouku, čerstvé droždí, cukr, mléko, vejce, změklé máslo a pistáciové máslo. Na náplň si nachystáme další pistáciové máslo, nasekané pistácie a bílou čokoládu. Na polevu pak bílou čokoládu, smetanu ke šlehání a pistáciové máslo. Dále budeme potřebovat robot na hnětení, pekáč a rendlík na polevu. Troubu předehřejeme na 180 °C.
Recept krok za krokem:

Do vlažného mléka přidáme cukr, rozdrobíme droždí, jemně promícháme a necháme vzejít kvásek. Trvá to přibližně 15 minut.

Mezitím si v misce smícháme mouku, vejce, pistáciové máslo a máslo. Poté přidáme vzešlý kvásek a mícháme v robotu asi 10 minut. Hladké těsto necháme kynout zhruba 1,5 hodiny.

Z vykynutého těsta vyválíme obdélník, potřeme ho pistáciovým máslem, posypeme nasekanými pistáciemi a nastrouháme bílou čokoládu. Následně těsto zavineme a nakrájíme na devět šneků, které vložíme do pekáče a necháme ještě 15 minut kynout.

Poté je pomažeme vejcem a pečeme v troubě na 180 stupňů asi 25 minut.

Na krém si společně v rendlíku zahřejeme čokoládu, smetanu a pistáciové máslo. Upečené šneky poté připraveným krémem potřeme. Máme hotovo a my přejeme dobrou chuť!

Suroviny

350 ml mléka
4 lžíce cukru
21 g čerstvého droždí
580 g polohrubé mouky
30 g změklého másla
40 g pistáciového másla
1 vejce
pistáciové máslo na potření
nasekané pistácie
bílá čokoláda
150 g bílé čokolády
70 ml smetany ke šlehání
3 lžíce pistáciového másla

Nejnovější recepty

Dýňové lívance jsou dokonalým podzimním pokušením – nadýchané, voňavé a plné chuti dýně a koření. Skvěle se hodí k víkendové snídani nebo sladké svačině, a navíc jsou jednoduché na přípravu. Pokud máte doma zbytek pečené dýně nebo pyré, je to ideální příležitost, jak ho využít.

Tyto máslové šneky v muffinové formě jsou měkké, sladké a díky Nutelle nebo skořicovému cukru neodolatelné. Při podávání jsou ještě pokapané likérovou polevou a obalené ve vanilkovém cukru, což z nich dělá skutečnou sladkou bombu – ideální na víkend nebo sváteční pohoštění.

Tento domácí chléb z řeckého jogurtu je nadýchaný, vláčný a výživnější díky vyššímu obsahu bílkovin. Skvěle chutná samotný, s máslem nebo jako příloha k polévkám a pomazánkám. Navíc je jednoduchý na přípravu a nevyžaduje žádné speciální vybavení.

Pojďte si s námi upéct velikonoční jidáše - tradiční dobrota mající tvar provazu, na kterém se oběsil Jidáš. Dnes jsou ale hlavně symbolem štěstí do nového jara! Pečou se na Zelený čtvrtek a nejlepší jsou čerstvé, ještě teplé a potírané medem. Ten, kdo je ochutná, bude celý rok chráněný před zlem!

Nadýchané těsto, pistáciová náplň a lahodná krémová poleva z bílé čokolády a pistácií je naprosto dokonalá kombinace! Navíc recept je tak jednoduchý, že ho zvládne každý. 💚

Tyto houskové růžičky jsou nejen krásné na pohled, ale i jemné a nadýchané na skus. Díky jednoduchému těstu s máslem a mlékem se skvěle hodí jako domácí pečivo k snídani, večeři nebo jako ozdobný doplněk slavnostní tabule.

Štola je tradiční vánoční pečivo, které pochází z Německa a je oblíbené po celé střední Evropě. Je plná sušeného ovoce, ořechů, koření a často i rumu, což jí dodává nezaměnitelnou chuť. Tato bohatá a vláčná sladká buchta je symbolem vánočního období a její příprava je skvělým způsobem, jak si užít kouzlo svátků.

Pšenično-žitný chléb je vynikající kombinací dvou druhů mouky, která dodává chlebu jedinečnou chuť a strukturu. Tento recept je ideální pro ty, kdo si chtějí doma upéct zdravější variantu chleba s jemně vláčným střídem a křupavou kůrkou.

Langoše jsou původně maďarské smažené placky z kynutého těsta, které si své místo našli i v českých domácnostech. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept.

Jahody a tvaroh jsou skvělou kombinací. Vyzkoušejte pro tento jednoduchý letní závin, který nepotřebuje kynout a stihnete za pár minut.