Recepty

Chléb z řeckého jogurtu

Úvodní popis receptu:

Tento domácí chléb z řeckého jogurtu je nadýchaný, vláčný a výživnější díky vyššímu obsahu bílkovin. Skvěle chutná samotný, s máslem nebo jako příloha k polévkám a pomazánkám. Navíc je jednoduchý na přípravu a nevyžaduje žádné speciální vybavení.

Základní informace:

Kategorie:

Chléb

Délka přípravy:

110 min

Délka pečení:

30 min

Náročnost:

Lehké

No data was found

Jdeme na to!

Příprava receptu:
Připravíme si hladkou mouku, čerstvé droždí, třtinový cukr, sůl, mléko, vejce, řecký jogurt a olej. Dále si nachystáme mísu, formu na chléb, alobal, vařečku nebo robot a kuchyňský teploměr či špejli. Troubu předehřejeme na 200 °C.
Recept krok za krokem:

1) Smíchej droždí s mlékem a 3/4 lžičky cukru. Nech cca 10 minut odpočinout.

2) Přimíchej mouku, cukr, sůl, vejce a řecký jogurt.

3) Vše promíchej a přidej olej.

4) Vypracuj těsto a dej do zakryté mísy kynout asi hodinu do zdvojenásobení objemu.

5) Poté na válu vytvaruj do obdélníku a sroluj.

6) Všechny konce pořádně zadělej.

7) Přendej do formy a zakryj, nech kynout dalších zhruba 30 minut.

8) Poté zakryj alobalem a dej péct na 200°C asi 20 minut, odkryj a peč dalších zhruba 10 minut. Vyzkoušej propečení pomocí špejle či teploměru (teplota uvnitř by měla být minimálně 91°).

Díky jogurtu je tento chléb krásně vláčný a měkký, navíc obsahuje sám o sobě více bílkovin

Suroviny

10g čerstvého droždí Noli
40ml vlažného mléka
3/4 lžičky třtinového cukru
180g hladké mouky
1 lžička třtinového cukru
1 lžíce soli
1 vejce
150g řeckého jogurtu
25ml oleje

Nejnovější recepty

Prázdniny jsou v plném proudu a většina Čechů vyráží na dovolenou k moři. Jednou z nejčastějších destinací bývá právě Turecko, a proto jsem se rozhodla, že si dnes připravíme jeden turecký pokrm. Tento recept ocení nejen ti, kteří už se z dovolené vrátili a stále na ni myslí, ale také ti, kteří třeba v Turecku nikdy nebyli a chtěli by ochutnat něco nového a zároveň také ti, kteří mají prostě rádi pizzu, ovocný koláč nebo něco podobného.

Pudinkáče jsou lahodné kynuté pečivo, které si získalo oblibu díky své jedinečné kombinaci nadýchaného těsta a bohatého pudinkového krému. Toto tradiční sladké pečivo se vyznačuje měkkým, vláčným těstem, které po upečení skrývá uvnitř krémovou pudinkovou náplň.

Domácí loupáčky s měkkou střídkou jsou neodolatelnou snídaňovou klasikou, kterou si zamiluje celá rodina. Díky použití sušeného droždí SAF-Instant je jejich příprava jednodušší a rychlejší než s čerstvým droždím.

Čokoládová babka = dezert, který je tak dobrý, že doma nikdy nevydrží déle než 2 dny. 🤌🍫 Recept je připraven na 2 čokoládové babky.

Víš, jak připravit dokonalé kynuté lívance? 😍 My tu pro tebe máme recept na tvarohové kynuté lívance s jablky 🥰 Jestli jsi je nikdy nezkoušel/a, tak nevíš, o co přicházíš! ❤️ Tyhle prostě musíš zkusit ❤️ mají v sobě navíc kousky jablek, které těsto krásně a přirozeně osladí 👌

Připrav si tento extra vláčný tvarohový mazanec 😍 chutná skvěle a zvládne ho každý!

Jednoduchý velikonoční recept na hravé kynuté zajíčky.

Domácí makový závin – vůně dětství! Recept, který provoní celou kuchyň.

Dýňové lívance jsou dokonalým podzimním pokušením – nadýchané, voňavé a plné chuti dýně a koření. Skvěle se hodí k víkendové snídani nebo sladké svačině, a navíc jsou jednoduché na přípravu. Pokud máte doma zbytek pečené dýně nebo pyré, je to ideální příležitost, jak ho využít.

Tyto máslové šneky v muffinové formě jsou měkké, sladké a díky Nutelle nebo skořicovému cukru neodolatelné. Při podávání jsou ještě pokapané likérovou polevou a obalené ve vanilkovém cukru, což z nich dělá skutečnou sladkou bombu – ideální na víkend nebo sváteční pohoštění.