Recepty

Chléb z řeckého jogurtu


Warning: Trying to access array offset on value of type null in /usr/local/hosting/home/peceninasbavi.cz/web/www/wp-content/plugins/elementor/includes/widgets/video.php on line 1205

Úvodní popis receptu:

Tento domácí chléb z řeckého jogurtu je nadýchaný, vláčný a výživnější díky vyššímu obsahu bílkovin. Skvěle chutná samotný, s máslem nebo jako příloha k polévkám a pomazánkám. Navíc je jednoduchý na přípravu a nevyžaduje žádné speciální vybavení.

Základní informace:

Kategorie:

Chléb

Délka přípravy:

110 min

Délka pečení:

30 min

Náročnost:

Lehké

No data was found

Jdeme na to!

Příprava receptu:
Připravíme si hladkou mouku, čerstvé droždí, třtinový cukr, sůl, mléko, vejce, řecký jogurt a olej. Dále si nachystáme mísu, formu na chléb, alobal, vařečku nebo robot a kuchyňský teploměr či špejli. Troubu předehřejeme na 200 °C.
Recept krok za krokem:

1) Smíchej droždí s mlékem a 3/4 lžičky cukru. Nech cca 10 minut odpočinout.

2) Přimíchej mouku, cukr, sůl, vejce a řecký jogurt.

3) Vše promíchej a přidej olej.

4) Vypracuj těsto a dej do zakryté mísy kynout asi hodinu do zdvojenásobení objemu.

5) Poté na válu vytvaruj do obdélníku a sroluj.

6) Všechny konce pořádně zadělej.

7) Přendej do formy a zakryj, nech kynout dalších zhruba 30 minut.

8) Poté zakryj alobalem a dej péct na 200°C asi 20 minut, odkryj a peč dalších zhruba 10 minut. Vyzkoušej propečení pomocí špejle či teploměru (teplota uvnitř by měla být minimálně 91°).

Díky jogurtu je tento chléb krásně vláčný a měkký, navíc obsahuje sám o sobě více bílkovin

Suroviny

10g čerstvého droždí Noli
40ml vlažného mléka
3/4 lžičky třtinového cukru
180g hladké mouky
1 lžička třtinového cukru
1 lžíce soli
1 vejce
150g řeckého jogurtu
25ml oleje

Nejnovější recepty

Dýňové lívance jsou dokonalým podzimním pokušením – nadýchané, voňavé a plné chuti dýně a koření. Skvěle se hodí k víkendové snídani nebo sladké svačině, a navíc jsou jednoduché na přípravu. Pokud máte doma zbytek pečené dýně nebo pyré, je to ideální příležitost, jak ho využít.

Tyto máslové šneky v muffinové formě jsou měkké, sladké a díky Nutelle nebo skořicovému cukru neodolatelné. Při podávání jsou ještě pokapané likérovou polevou a obalené ve vanilkovém cukru, což z nich dělá skutečnou sladkou bombu – ideální na víkend nebo sváteční pohoštění.

Tento domácí chléb z řeckého jogurtu je nadýchaný, vláčný a výživnější díky vyššímu obsahu bílkovin. Skvěle chutná samotný, s máslem nebo jako příloha k polévkám a pomazánkám. Navíc je jednoduchý na přípravu a nevyžaduje žádné speciální vybavení.

Pojďte si s námi upéct velikonoční jidáše - tradiční dobrota mající tvar provazu, na kterém se oběsil Jidáš. Dnes jsou ale hlavně symbolem štěstí do nového jara! Pečou se na Zelený čtvrtek a nejlepší jsou čerstvé, ještě teplé a potírané medem. Ten, kdo je ochutná, bude celý rok chráněný před zlem!

Nadýchané těsto, pistáciová náplň a lahodná krémová poleva z bílé čokolády a pistácií je naprosto dokonalá kombinace! Navíc recept je tak jednoduchý, že ho zvládne každý. 💚

Tyto houskové růžičky jsou nejen krásné na pohled, ale i jemné a nadýchané na skus. Díky jednoduchému těstu s máslem a mlékem se skvěle hodí jako domácí pečivo k snídani, večeři nebo jako ozdobný doplněk slavnostní tabule.

Štola je tradiční vánoční pečivo, které pochází z Německa a je oblíbené po celé střední Evropě. Je plná sušeného ovoce, ořechů, koření a často i rumu, což jí dodává nezaměnitelnou chuť. Tato bohatá a vláčná sladká buchta je symbolem vánočního období a její příprava je skvělým způsobem, jak si užít kouzlo svátků.

Pšenično-žitný chléb je vynikající kombinací dvou druhů mouky, která dodává chlebu jedinečnou chuť a strukturu. Tento recept je ideální pro ty, kdo si chtějí doma upéct zdravější variantu chleba s jemně vláčným střídem a křupavou kůrkou.

Langoše jsou původně maďarské smažené placky z kynutého těsta, které si své místo našli i v českých domácnostech. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept.

Jahody a tvaroh jsou skvělou kombinací. Vyzkoušejte pro tento jednoduchý letní závin, který nepotřebuje kynout a stihnete za pár minut.