Recepty

Čokoládová babka

Úvodní popis receptu:

Čokoládová babka = dezert, který je tak dobrý, že doma nikdy nevydrží déle než 2 dny. 🤌🍫 Recept je připraven na 2 čokoládové babky.

Základní informace:

Kategorie:

Sladké

Délka přípravy:

120 min.

Délka pečení:

25-40 min.

Náročnost:

Střední

No data was found

Jdeme na to!

Příprava receptu:
Všechny suroviny si předem vyndáme z lednice a necháme odpočinout při pokojové teplotě. Připravíme si plech vyložený pečícím papírem nebo formu na chléb, ve které budeme babku péct.
Recept krok za krokem:

Z vlažného mléka, 2 lžiček cukru a droždí si zaděláme kvásek, který necháme vzejít.

Mezitím si do mísy dáme mouku s vejci. Přilijeme kvásek.

Vypracujeme těsto, které necháme 10 minut zakryté utěrkou odpočinout.

Nyní přihněteme máslo.

Necháme 1 hodinu vykynout.

Připravíme si náplň - jednoduše všechny suroviny dáme do kastrůlku a rozehřejeme dohromady. (Není potřeba, aby se cukr rozpustil.). Přelijeme do misky, necháme vychladnout.

Vezmeme si polovinu těsta, rozválíme na pomoučněném vále, potřeme polovinou náplně, zarolujeme a zatočíme (dle videa). Stejně zpracujeme i druhou polovinu těsta.

Vložíme do formy na chlebík, nebo položíme na plech.

Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 25-40 minut. (Záleží na typu trouby.)

Suroviny

Těsto: 0,7 hrnku mléka
2 lžičky + lžíce cukru
0,5 kostky droždí Fala
4 hrnky hladké mouky
3 vejce
150g změklého másla
Náplň: 170g čokolády na vaření
100g másla
lžíce cukru
2 lžíce kakaa

Nejnovější recepty

Čokoládová babka = dezert, který je tak dobrý, že doma nikdy nevydrží déle než 2 dny. 🤌🍫 Recept je připraven na 2 čokoládové babky.

Víš, jak připravit dokonalé kynuté lívance? 😍 My tu pro tebe máme recept na tvarohové kynuté lívance s jablky 🥰 Jestli jsi je nikdy nezkoušel/a, tak nevíš, o co přicházíš! ❤️ Tyhle prostě musíš zkusit ❤️ mají v sobě navíc kousky jablek, které těsto krásně a přirozeně osladí 👌

Připrav si tento extra vláčný tvarohový mazanec 😍 chutná skvěle a zvládne ho každý!

Jednoduchý velikonoční recept na hravé kynuté zajíčky.

Domácí makový závin – vůně dětství! Recept, který provoní celou kuchyň.

Dýňové lívance jsou dokonalým podzimním pokušením – nadýchané, voňavé a plné chuti dýně a koření. Skvěle se hodí k víkendové snídani nebo sladké svačině, a navíc jsou jednoduché na přípravu. Pokud máte doma zbytek pečené dýně nebo pyré, je to ideální příležitost, jak ho využít.

Tyto máslové šneky v muffinové formě jsou měkké, sladké a díky Nutelle nebo skořicovému cukru neodolatelné. Při podávání jsou ještě pokapané likérovou polevou a obalené ve vanilkovém cukru, což z nich dělá skutečnou sladkou bombu – ideální na víkend nebo sváteční pohoštění.

Tento domácí chléb z řeckého jogurtu je nadýchaný, vláčný a výživnější díky vyššímu obsahu bílkovin. Skvěle chutná samotný, s máslem nebo jako příloha k polévkám a pomazánkám. Navíc je jednoduchý na přípravu a nevyžaduje žádné speciální vybavení.

Pojďte si s námi upéct velikonoční jidáše - tradiční dobrota mající tvar provazu, na kterém se oběsil Jidáš. Dnes jsou ale hlavně symbolem štěstí do nového jara! Pečou se na Zelený čtvrtek a nejlepší jsou čerstvé, ještě teplé a potírané medem. Ten, kdo je ochutná, bude celý rok chráněný před zlem!

Nadýchané těsto, pistáciová náplň a lahodná krémová poleva z bílé čokolády a pistácií je naprosto dokonalá kombinace! Navíc recept je tak jednoduchý, že ho zvládne každý. 💚