Recepty

Jedlé růžičky

Úvodní popis receptu:

Tyto houskové růžičky jsou nejen krásné na pohled, ale i jemné a nadýchané na skus. Díky jednoduchému těstu s máslem a mlékem se skvěle hodí jako domácí pečivo k snídani, večeři nebo jako ozdobný doplněk slavnostní tabule.

Základní informace:

Kategorie:

Sladké

Délka přípravy:

60 min

Délka pečení:

20 min

Náročnost:

Lehké

No data was found

Jdeme na to!

Příprava receptu:
Připravíme si hladkou mouku, sušené droždí, cukr, sůl, máslo, mléko a vodu. Připravíme také misku na těsto, metličku, vařečku nebo robota, plech s pečicím papírem a štětec na případné potření. Troubu předehřejeme na 180 °C.
Recept krok za krokem:

Máslo rozpustíme společně s mlékem, vodou, solí a cukrem. Necháme vychladnout, abychom měli vlažnou směs.

Do této směsi přisypeme droždí a lžičkou promícháme.

Přilijeme do mísy s moukou.

Vypracujeme těsto, které necháme 30 minut vykynout.

Těsto rozdělíme na 16 kuliček a každou kuličku prsty rozplácneme do placičky.

Zabalíme dle videa. V půlce rozkrojíme - tím nám vznikne růže.

Hotovou růžičku přesuneme na plech.

Pečeme na 180°C cca 15-25 minut.

Suroviny

120 ml mléka
60 ml vody
čtvrt lžičky soli
2 lžičky cukru
7 g sušeného droždí Saf-instant
275 g hladké mouky

Nejnovější recepty

Prázdniny jsou v plném proudu a většina Čechů vyráží na dovolenou k moři. Jednou z nejčastějších destinací bývá právě Turecko, a proto jsem se rozhodla, že si dnes připravíme jeden turecký pokrm. Tento recept ocení nejen ti, kteří už se z dovolené vrátili a stále na ni myslí, ale také ti, kteří třeba v Turecku nikdy nebyli a chtěli by ochutnat něco nového a zároveň také ti, kteří mají prostě rádi pizzu, ovocný koláč nebo něco podobného.

Pudinkáče jsou lahodné kynuté pečivo, které si získalo oblibu díky své jedinečné kombinaci nadýchaného těsta a bohatého pudinkového krému. Toto tradiční sladké pečivo se vyznačuje měkkým, vláčným těstem, které po upečení skrývá uvnitř krémovou pudinkovou náplň.

Domácí loupáčky s měkkou střídkou jsou neodolatelnou snídaňovou klasikou, kterou si zamiluje celá rodina. Díky použití sušeného droždí SAF-Instant je jejich příprava jednodušší a rychlejší než s čerstvým droždím.

Čokoládová babka = dezert, který je tak dobrý, že doma nikdy nevydrží déle než 2 dny. 🤌🍫 Recept je připraven na 2 čokoládové babky.

Víš, jak připravit dokonalé kynuté lívance? 😍 My tu pro tebe máme recept na tvarohové kynuté lívance s jablky 🥰 Jestli jsi je nikdy nezkoušel/a, tak nevíš, o co přicházíš! ❤️ Tyhle prostě musíš zkusit ❤️ mají v sobě navíc kousky jablek, které těsto krásně a přirozeně osladí 👌

Připrav si tento extra vláčný tvarohový mazanec 😍 chutná skvěle a zvládne ho každý!

Jednoduchý velikonoční recept na hravé kynuté zajíčky.

Domácí makový závin – vůně dětství! Recept, který provoní celou kuchyň.

Dýňové lívance jsou dokonalým podzimním pokušením – nadýchané, voňavé a plné chuti dýně a koření. Skvěle se hodí k víkendové snídani nebo sladké svačině, a navíc jsou jednoduché na přípravu. Pokud máte doma zbytek pečené dýně nebo pyré, je to ideální příležitost, jak ho využít.

Tyto máslové šneky v muffinové formě jsou měkké, sladké a díky Nutelle nebo skořicovému cukru neodolatelné. Při podávání jsou ještě pokapané likérovou polevou a obalené ve vanilkovém cukru, což z nich dělá skutečnou sladkou bombu – ideální na víkend nebo sváteční pohoštění.