Recepty

Pistáciové rolky

Úvodní popis receptu:

Nadýchané těsto, pistáciová náplň a lahodná krémová poleva z bílé čokolády a pistácií je naprosto dokonalá kombinace! Navíc recept je tak jednoduchý, že ho zvládne každý. 💚

Základní informace:

Kategorie:

Sladké

Délka přípravy:

135 min

Délka pečení:

25 min

Náročnost:

Lehké

No data was found

Jdeme na to!

Příprava receptu:
Připravíme si polohrubou mouku, čerstvé droždí, cukr, mléko, vejce, změklé máslo a pistáciové máslo. Na náplň si nachystáme další pistáciové máslo, nasekané pistácie a bílou čokoládu. Na polevu pak bílou čokoládu, smetanu ke šlehání a pistáciové máslo. Dále budeme potřebovat robot na hnětení, pekáč a rendlík na polevu. Troubu předehřejeme na 180 °C.
Recept krok za krokem:

Do vlažného mléka přidáme cukr, rozdrobíme droždí, jemně promícháme a necháme vzejít kvásek. Trvá to přibližně 15 minut.

Mezitím si v misce smícháme mouku, vejce, pistáciové máslo a máslo. Poté přidáme vzešlý kvásek a mícháme v robotu asi 10 minut. Hladké těsto necháme kynout zhruba 1,5 hodiny.

Z vykynutého těsta vyválíme obdélník, potřeme ho pistáciovým máslem, posypeme nasekanými pistáciemi a nastrouháme bílou čokoládu. Následně těsto zavineme a nakrájíme na devět šneků, které vložíme do pekáče a necháme ještě 15 minut kynout.

Poté je pomažeme vejcem a pečeme v troubě na 180 stupňů asi 25 minut.

Na krém si společně v rendlíku zahřejeme čokoládu, smetanu a pistáciové máslo. Upečené šneky poté připraveným krémem potřeme. Máme hotovo a my přejeme dobrou chuť!

Suroviny

350 ml mléka
4 lžíce cukru
21 g čerstvého droždí
580 g polohrubé mouky
30 g změklého másla
40 g pistáciového másla
1 vejce
pistáciové máslo na potření
nasekané pistácie
bílá čokoláda
150 g bílé čokolády
70 ml smetany ke šlehání
3 lžíce pistáciového másla

Nejnovější recepty

Prázdniny jsou v plném proudu a většina Čechů vyráží na dovolenou k moři. Jednou z nejčastějších destinací bývá právě Turecko, a proto jsem se rozhodla, že si dnes připravíme jeden turecký pokrm. Tento recept ocení nejen ti, kteří už se z dovolené vrátili a stále na ni myslí, ale také ti, kteří třeba v Turecku nikdy nebyli a chtěli by ochutnat něco nového a zároveň také ti, kteří mají prostě rádi pizzu, ovocný koláč nebo něco podobného.

Pudinkáče jsou lahodné kynuté pečivo, které si získalo oblibu díky své jedinečné kombinaci nadýchaného těsta a bohatého pudinkového krému. Toto tradiční sladké pečivo se vyznačuje měkkým, vláčným těstem, které po upečení skrývá uvnitř krémovou pudinkovou náplň.

Domácí loupáčky s měkkou střídkou jsou neodolatelnou snídaňovou klasikou, kterou si zamiluje celá rodina. Díky použití sušeného droždí SAF-Instant je jejich příprava jednodušší a rychlejší než s čerstvým droždím.

Čokoládová babka = dezert, který je tak dobrý, že doma nikdy nevydrží déle než 2 dny. 🤌🍫 Recept je připraven na 2 čokoládové babky.

Víš, jak připravit dokonalé kynuté lívance? 😍 My tu pro tebe máme recept na tvarohové kynuté lívance s jablky 🥰 Jestli jsi je nikdy nezkoušel/a, tak nevíš, o co přicházíš! ❤️ Tyhle prostě musíš zkusit ❤️ mají v sobě navíc kousky jablek, které těsto krásně a přirozeně osladí 👌

Připrav si tento extra vláčný tvarohový mazanec 😍 chutná skvěle a zvládne ho každý!

Jednoduchý velikonoční recept na hravé kynuté zajíčky.

Domácí makový závin – vůně dětství! Recept, který provoní celou kuchyň.

Dýňové lívance jsou dokonalým podzimním pokušením – nadýchané, voňavé a plné chuti dýně a koření. Skvěle se hodí k víkendové snídani nebo sladké svačině, a navíc jsou jednoduché na přípravu. Pokud máte doma zbytek pečené dýně nebo pyré, je to ideální příležitost, jak ho využít.

Tyto máslové šneky v muffinové formě jsou měkké, sladké a díky Nutelle nebo skořicovému cukru neodolatelné. Při podávání jsou ještě pokapané likérovou polevou a obalené ve vanilkovém cukru, což z nich dělá skutečnou sladkou bombu – ideální na víkend nebo sváteční pohoštění.