Recepty

Šnekové muffiny


Warning: Trying to access array offset on value of type null in /usr/local/hosting/home/peceninasbavi.cz/web/www/wp-content/plugins/elementor/includes/widgets/video.php on line 1205

Úvodní popis receptu:

Tyto máslové šneky v muffinové formě jsou měkké, sladké a díky Nutelle nebo skořicovému cukru neodolatelné. Při podávání jsou ještě pokapané likérovou polevou a obalené ve vanilkovém cukru, což z nich dělá skutečnou sladkou bombu – ideální na víkend nebo sváteční pohoštění.

Základní informace:

Kategorie:

Sladké

Délka přípravy:

120 min

Délka pečení:

20 min

Náročnost:

Střední

No data was found

Jdeme na to!

Příprava receptu:
Připravíme si hladkou mouku, cukr, instantní droždí, mléko, vejce, sůl, rozpuštěné i změklé máslo, Nutellu, skořicový cukr, vanilkový cukr a suroviny na polevu (cukr, mléko, vaječný likér). Připravíme robot nebo metlu, váleček, mísu, formu na muffiny, pečicí papír a štětec. Troubu předehřejeme na 180 °C.
Recept krok za krokem:

Uděláme si kvásek, ohřejeme mléko s cukrem 2 lžíce, zbytek přidáme do mísy.

Pak do mísy přidáme mouku, vejce, sůl, rozpuštěné máslo. Mezitím jsme do teplého mléka dali sušené droždí, rozmíchali a přikryli talířkem. Vzejde nám kvásek, který přidáme do mísy.

Vypracujeme těsto a necháme hodinu odpočívat.

Pak rozválíme těsto a potřeme 50g máslem, dáme do lednice na 15 minut zatuhnout.

Opět potom rozválíme a krájíme plátky, které motáme, jako šnek. Dáme si je do formy na muffiny. Doprostřed uděláme dírku a přidáme do nich Nutellu. Na další dáme jen skořicový cukr a dáme péct na 20 minut 180°.

Poté horké obalíme v cukru, doplníme Nutellu a pokapeme polevou.

Suroviny

530 g hl. mouky
40 g cukru
1x instantní droždí
230 ml mléka
1 vejce
Špetka soli
75 g rozpuštěného másla + 100 g másla (měkké)
Nutella, skořicový cukr
Vanilkový cukr
likérová poleva (cukr, mléko, vaječný likér)

Nejnovější recepty

Dýňové lívance jsou dokonalým podzimním pokušením – nadýchané, voňavé a plné chuti dýně a koření. Skvěle se hodí k víkendové snídani nebo sladké svačině, a navíc jsou jednoduché na přípravu. Pokud máte doma zbytek pečené dýně nebo pyré, je to ideální příležitost, jak ho využít.

Tyto máslové šneky v muffinové formě jsou měkké, sladké a díky Nutelle nebo skořicovému cukru neodolatelné. Při podávání jsou ještě pokapané likérovou polevou a obalené ve vanilkovém cukru, což z nich dělá skutečnou sladkou bombu – ideální na víkend nebo sváteční pohoštění.

Tento domácí chléb z řeckého jogurtu je nadýchaný, vláčný a výživnější díky vyššímu obsahu bílkovin. Skvěle chutná samotný, s máslem nebo jako příloha k polévkám a pomazánkám. Navíc je jednoduchý na přípravu a nevyžaduje žádné speciální vybavení.

Pojďte si s námi upéct velikonoční jidáše - tradiční dobrota mající tvar provazu, na kterém se oběsil Jidáš. Dnes jsou ale hlavně symbolem štěstí do nového jara! Pečou se na Zelený čtvrtek a nejlepší jsou čerstvé, ještě teplé a potírané medem. Ten, kdo je ochutná, bude celý rok chráněný před zlem!

Nadýchané těsto, pistáciová náplň a lahodná krémová poleva z bílé čokolády a pistácií je naprosto dokonalá kombinace! Navíc recept je tak jednoduchý, že ho zvládne každý. 💚

Tyto houskové růžičky jsou nejen krásné na pohled, ale i jemné a nadýchané na skus. Díky jednoduchému těstu s máslem a mlékem se skvěle hodí jako domácí pečivo k snídani, večeři nebo jako ozdobný doplněk slavnostní tabule.

Štola je tradiční vánoční pečivo, které pochází z Německa a je oblíbené po celé střední Evropě. Je plná sušeného ovoce, ořechů, koření a často i rumu, což jí dodává nezaměnitelnou chuť. Tato bohatá a vláčná sladká buchta je symbolem vánočního období a její příprava je skvělým způsobem, jak si užít kouzlo svátků.

Pšenično-žitný chléb je vynikající kombinací dvou druhů mouky, která dodává chlebu jedinečnou chuť a strukturu. Tento recept je ideální pro ty, kdo si chtějí doma upéct zdravější variantu chleba s jemně vláčným střídem a křupavou kůrkou.

Langoše jsou původně maďarské smažené placky z kynutého těsta, které si své místo našli i v českých domácnostech. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept.

Jahody a tvaroh jsou skvělou kombinací. Vyzkoušejte pro tento jednoduchý letní závin, který nepotřebuje kynout a stihnete za pár minut.