Recepty

Tvarohové kynuté lívance s jablky

Úvodní popis receptu:

Víš, jak připravit dokonalé kynuté lívance? 😍 My tu pro tebe máme recept na tvarohové kynuté lívance s jablky 🥰 Jestli jsi je nikdy nezkoušel/a, tak nevíš, o co přicházíš! ❤️ Tyhle prostě musíš zkusit ❤️ mají v sobě navíc kousky jablek, které těsto krásně a přirozeně osladí 👌

Základní informace:

Kategorie:

Sladké

Délka přípravy:

90 min.

Délka pečení:

15 min. smažení

Náročnost:

Lehká

No data was found

Jdeme na to!

Příprava receptu:
Tohle těsto můžeš nechat v lednici i víc dní – takže pokud chceš snídani na víc dní, vždy kousek odeber, nech v pokojové teplotě a pak smaž 👌😍
Recept krok za krokem:

Nejdřív smíchej mléko s droždím. Mléko by mělo mít 40°C a nebo alespoň 30°C - mělo by být teplejší.

Přidej cukr, promíchej a nech působit 10 minut.

Přidej tvaroh, mouku, extrakt, vejce, vanilku, skořici.

Promíchej, nech nakynout aspoň na 30 minut (nejlépe 60 minut) a pak dej do lednice přes noc (zadělej).

Ráno vyndej z lednice a nech v pokojové teplotě aspoň 15min - vmíchej jablko nakrájené nebo nastrouhané na kousky a potom rozinky.

Dej smažit na troše oleje z obou stran (na mírném plameni).

Lívance můžeš udělat i hned po nakynutí - v tom případě nech kynout 60 minut, potom vmíchej jablka a pokračuj podle postupu.

Suroviny

100ml polotučného mléka
15g Čerstvého pekařského droždí
1 lžička třtinového cukru
250g polotučného tvarohu
80g hladké mouky
Pár kapek vanilkového extraktu
1 vejce
1 jablko (strouhané)
Cca 20g rozinek
Skořice

Nejnovější recepty

Čokoládová babka = dezert, který je tak dobrý, že doma nikdy nevydrží déle než 2 dny. 🤌🍫 Recept je připraven na 2 čokoládové babky.

Víš, jak připravit dokonalé kynuté lívance? 😍 My tu pro tebe máme recept na tvarohové kynuté lívance s jablky 🥰 Jestli jsi je nikdy nezkoušel/a, tak nevíš, o co přicházíš! ❤️ Tyhle prostě musíš zkusit ❤️ mají v sobě navíc kousky jablek, které těsto krásně a přirozeně osladí 👌

Připrav si tento extra vláčný tvarohový mazanec 😍 chutná skvěle a zvládne ho každý!

Jednoduchý velikonoční recept na hravé kynuté zajíčky.

Domácí makový závin – vůně dětství! Recept, který provoní celou kuchyň.

Dýňové lívance jsou dokonalým podzimním pokušením – nadýchané, voňavé a plné chuti dýně a koření. Skvěle se hodí k víkendové snídani nebo sladké svačině, a navíc jsou jednoduché na přípravu. Pokud máte doma zbytek pečené dýně nebo pyré, je to ideální příležitost, jak ho využít.

Tyto máslové šneky v muffinové formě jsou měkké, sladké a díky Nutelle nebo skořicovému cukru neodolatelné. Při podávání jsou ještě pokapané likérovou polevou a obalené ve vanilkovém cukru, což z nich dělá skutečnou sladkou bombu – ideální na víkend nebo sváteční pohoštění.

Tento domácí chléb z řeckého jogurtu je nadýchaný, vláčný a výživnější díky vyššímu obsahu bílkovin. Skvěle chutná samotný, s máslem nebo jako příloha k polévkám a pomazánkám. Navíc je jednoduchý na přípravu a nevyžaduje žádné speciální vybavení.

Pojďte si s námi upéct velikonoční jidáše - tradiční dobrota mající tvar provazu, na kterém se oběsil Jidáš. Dnes jsou ale hlavně symbolem štěstí do nového jara! Pečou se na Zelený čtvrtek a nejlepší jsou čerstvé, ještě teplé a potírané medem. Ten, kdo je ochutná, bude celý rok chráněný před zlem!

Nadýchané těsto, pistáciová náplň a lahodná krémová poleva z bílé čokolády a pistácií je naprosto dokonalá kombinace! Navíc recept je tak jednoduchý, že ho zvládne každý. 💚