Recepty

Tvarohový mazanec

Úvodní popis receptu:

Připrav si tento extra vláčný tvarohový mazanec 😍 chutná skvěle a zvládne ho každý!

Základní informace:

Kategorie:

Sváteční

Délka přípravy:

120 min.

Délka pečení:

30 min.

Náročnost:

Lehká

No data was found

Jdeme na to!

Příprava receptu:
Všechny suroviny si předem vyndejte na pracovní desku, tak aby při začátku pečení měly pokojovou teplotu.
Recept krok za krokem:

Smíchej droždí s mlékem a cukrem. V jiné míse smíchej zbytek a pak přidej droždí.

Promíchej a vypracuj. Nech nakynout asi hodinu.

Potom propracuj a rozděl na 2 části.

Dotvaruj a nech kynout dalších 20 minut.

Potři vejcem a můžeš "nakreslit" kříže. Posyp plátky mandlí.

Peč na 170°C asi na 30 minut.

Suroviny

11g sušeného droždí saf-instant
120ml mléka polotučného
1 lžička cukru třtinového
250g hladké mouky
200g hladké špaldové mouky
250g polotučného tvarohu
2 lžíce sušeného mléka
80g třtinového cukru
2 vejce
Špetka soli
70g ghí
50g rozinek
Špetka vanilky

Nejnovější recepty

Čokoládová babka = dezert, který je tak dobrý, že doma nikdy nevydrží déle než 2 dny. 🤌🍫 Recept je připraven na 2 čokoládové babky.

Víš, jak připravit dokonalé kynuté lívance? 😍 My tu pro tebe máme recept na tvarohové kynuté lívance s jablky 🥰 Jestli jsi je nikdy nezkoušel/a, tak nevíš, o co přicházíš! ❤️ Tyhle prostě musíš zkusit ❤️ mají v sobě navíc kousky jablek, které těsto krásně a přirozeně osladí 👌

Připrav si tento extra vláčný tvarohový mazanec 😍 chutná skvěle a zvládne ho každý!

Jednoduchý velikonoční recept na hravé kynuté zajíčky.

Domácí makový závin – vůně dětství! Recept, který provoní celou kuchyň.

Dýňové lívance jsou dokonalým podzimním pokušením – nadýchané, voňavé a plné chuti dýně a koření. Skvěle se hodí k víkendové snídani nebo sladké svačině, a navíc jsou jednoduché na přípravu. Pokud máte doma zbytek pečené dýně nebo pyré, je to ideální příležitost, jak ho využít.

Tyto máslové šneky v muffinové formě jsou měkké, sladké a díky Nutelle nebo skořicovému cukru neodolatelné. Při podávání jsou ještě pokapané likérovou polevou a obalené ve vanilkovém cukru, což z nich dělá skutečnou sladkou bombu – ideální na víkend nebo sváteční pohoštění.

Tento domácí chléb z řeckého jogurtu je nadýchaný, vláčný a výživnější díky vyššímu obsahu bílkovin. Skvěle chutná samotný, s máslem nebo jako příloha k polévkám a pomazánkám. Navíc je jednoduchý na přípravu a nevyžaduje žádné speciální vybavení.

Pojďte si s námi upéct velikonoční jidáše - tradiční dobrota mající tvar provazu, na kterém se oběsil Jidáš. Dnes jsou ale hlavně symbolem štěstí do nového jara! Pečou se na Zelený čtvrtek a nejlepší jsou čerstvé, ještě teplé a potírané medem. Ten, kdo je ochutná, bude celý rok chráněný před zlem!

Nadýchané těsto, pistáciová náplň a lahodná krémová poleva z bílé čokolády a pistácií je naprosto dokonalá kombinace! Navíc recept je tak jednoduchý, že ho zvládne každý. 💚