Recepty

Velikonoční zajíčci


Warning: Trying to access array offset on value of type null in /usr/local/hosting/home/peceninasbavi.cz/web/www/wp-content/plugins/elementor/includes/widgets/video.php on line 1205

Úvodní popis receptu:

Jednoduchý velikonoční recept na hravé kynuté zajíčky.

Základní informace:

Kategorie:

Sváteční

Délka přípravy:

120 min.

Délka pečení:

20 min.

Náročnost:

Lehká

No data was found

Jdeme na to!

Příprava receptu:
Připravíme si suroviny při pokojové teplotě. Potřebovat budeme i jedlé dekorace na ozdobení zajíčků.
Recept krok za krokem:

Zpracujeme těsto a necháme hodinu vykynout.

Pak rozdělíme těsto na bochánky a z nich uděláme zajíčky.

Necháme na plechu ještě 10min. vykynout, pak je potřeme vejcem a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů dokud nezezlátne těsto.

Po upečení ihned natřeme rozpuštěným máslem s medem a ozdobíme dle libosti.

Suroviny

Těsto: 300g hladké mouky
200g polohrubé mouky
230g mléka
100g povoleného másla
70g cukru
2 žloutky
špetka soli
1-2 lžičky citronové kůry
30g Čerstvého pekařského droždí
Na potření: rozpuštěné máslo s medem

Nejnovější recepty

Čokoládová babka = dezert, který je tak dobrý, že doma nikdy nevydrží déle než 2 dny. 🤌🍫 Recept je připraven na 2 čokoládové babky.

Víš, jak připravit dokonalé kynuté lívance? 😍 My tu pro tebe máme recept na tvarohové kynuté lívance s jablky 🥰 Jestli jsi je nikdy nezkoušel/a, tak nevíš, o co přicházíš! ❤️ Tyhle prostě musíš zkusit ❤️ mají v sobě navíc kousky jablek, které těsto krásně a přirozeně osladí 👌

Připrav si tento extra vláčný tvarohový mazanec 😍 chutná skvěle a zvládne ho každý!

Jednoduchý velikonoční recept na hravé kynuté zajíčky.

Domácí makový závin – vůně dětství! Recept, který provoní celou kuchyň.

Dýňové lívance jsou dokonalým podzimním pokušením – nadýchané, voňavé a plné chuti dýně a koření. Skvěle se hodí k víkendové snídani nebo sladké svačině, a navíc jsou jednoduché na přípravu. Pokud máte doma zbytek pečené dýně nebo pyré, je to ideální příležitost, jak ho využít.

Tyto máslové šneky v muffinové formě jsou měkké, sladké a díky Nutelle nebo skořicovému cukru neodolatelné. Při podávání jsou ještě pokapané likérovou polevou a obalené ve vanilkovém cukru, což z nich dělá skutečnou sladkou bombu – ideální na víkend nebo sváteční pohoštění.

Tento domácí chléb z řeckého jogurtu je nadýchaný, vláčný a výživnější díky vyššímu obsahu bílkovin. Skvěle chutná samotný, s máslem nebo jako příloha k polévkám a pomazánkám. Navíc je jednoduchý na přípravu a nevyžaduje žádné speciální vybavení.

Pojďte si s námi upéct velikonoční jidáše - tradiční dobrota mající tvar provazu, na kterém se oběsil Jidáš. Dnes jsou ale hlavně symbolem štěstí do nového jara! Pečou se na Zelený čtvrtek a nejlepší jsou čerstvé, ještě teplé a potírané medem. Ten, kdo je ochutná, bude celý rok chráněný před zlem!

Nadýchané těsto, pistáciová náplň a lahodná krémová poleva z bílé čokolády a pistácií je naprosto dokonalá kombinace! Navíc recept je tak jednoduchý, že ho zvládne každý. 💚