Recepty

Ciabatta

Úvodní popis receptu:

Recept na výborné, ale přitom jednoduché italské pečiva, které se hodí nejen v letních měsících na grilovací sezónu.

Základní informace:

Kategorie:

Mezinárodní

Délka přípravy:

3 hod.

Délka pečení:

25 min.

Náročnost:

Lehké

No data was found

Jdeme na to!

Příprava receptu:
Než začnete péct ciabattu, připravte si všechny ingredience – mouku, vodu, droždí, sůl a olivový olej.
Recept krok za krokem:

V míse smíchejte mouku, sůl a olej.

Droždí vmíchejte do vody a přidejte do mísy.

Hněteme, dokud nezískáte těsto s rovnoměrnou konzistencí, přikryjeme utěrkou a nechte 60 minut odpočívat na teplém místě.

Těsto po vykynutí rozdělte na stejné části, každou o hmotnosti přibližně 350 g, poté přikryjte a nechte 10 minut odpočívat. Pomocí válečku z nich vytvarujte delší bochníky. Dejte je na plech vyložený pečícím papírem, přikryjeme a nechejte těsto ještě 60 minut odpočívat.

Ciabatty potřete olivovým olejem. Pečte 25 minut v troubě předehřáté na 220 °C.

Suroviny

560 g hladké mouky
12 g soli
336 ml vody
1 x 11g sáček sušeného droždí Saf-instant®
56 ml olivového oleje

Nejnovější recepty

Domácí loupáčky s měkkou střídkou jsou neodolatelnou snídaňovou klasikou, kterou si zamiluje celá rodina. Díky použití sušeného droždí SAF-Instant je jejich příprava jednodušší a rychlejší než s čerstvým droždím.

Čokoládová babka = dezert, který je tak dobrý, že doma nikdy nevydrží déle než 2 dny. 🤌🍫 Recept je připraven na 2 čokoládové babky.

Víš, jak připravit dokonalé kynuté lívance? 😍 My tu pro tebe máme recept na tvarohové kynuté lívance s jablky 🥰 Jestli jsi je nikdy nezkoušel/a, tak nevíš, o co přicházíš! ❤️ Tyhle prostě musíš zkusit ❤️ mají v sobě navíc kousky jablek, které těsto krásně a přirozeně osladí 👌

Připrav si tento extra vláčný tvarohový mazanec 😍 chutná skvěle a zvládne ho každý!

Jednoduchý velikonoční recept na hravé kynuté zajíčky.

Domácí makový závin – vůně dětství! Recept, který provoní celou kuchyň.

Dýňové lívance jsou dokonalým podzimním pokušením – nadýchané, voňavé a plné chuti dýně a koření. Skvěle se hodí k víkendové snídani nebo sladké svačině, a navíc jsou jednoduché na přípravu. Pokud máte doma zbytek pečené dýně nebo pyré, je to ideální příležitost, jak ho využít.

Tyto máslové šneky v muffinové formě jsou měkké, sladké a díky Nutelle nebo skořicovému cukru neodolatelné. Při podávání jsou ještě pokapané likérovou polevou a obalené ve vanilkovém cukru, což z nich dělá skutečnou sladkou bombu – ideální na víkend nebo sváteční pohoštění.

Tento domácí chléb z řeckého jogurtu je nadýchaný, vláčný a výživnější díky vyššímu obsahu bílkovin. Skvěle chutná samotný, s máslem nebo jako příloha k polévkám a pomazánkám. Navíc je jednoduchý na přípravu a nevyžaduje žádné speciální vybavení.

Pojďte si s námi upéct velikonoční jidáše - tradiční dobrota mající tvar provazu, na kterém se oběsil Jidáš. Dnes jsou ale hlavně symbolem štěstí do nového jara! Pečou se na Zelený čtvrtek a nejlepší jsou čerstvé, ještě teplé a potírané medem. Ten, kdo je ochutná, bude celý rok chráněný před zlem!