Recepty

Ciabatta

Úvodní popis receptu:

Recept na výborné, ale přitom jednoduché italské pečiva, které se hodí nejen v letních měsících na grilovací sezónu.

Základní informace:

Kategorie:

Mezinárodní

Délka přípravy:

3 hod.

Délka pečení:

25 min.

Náročnost:

Lehké

No data was found

Jdeme na to!

Příprava receptu:
Než začnete péct ciabattu, připravte si všechny ingredience – mouku, vodu, droždí, sůl a olivový olej.
Recept krok za krokem:

V míse smíchejte mouku, sůl a olej.

Droždí vmíchejte do vody a přidejte do mísy.

Hněteme, dokud nezískáte těsto s rovnoměrnou konzistencí, přikryjeme utěrkou a nechte 60 minut odpočívat na teplém místě.

Těsto po vykynutí rozdělte na stejné části, každou o hmotnosti přibližně 350 g, poté přikryjte a nechte 10 minut odpočívat. Pomocí válečku z nich vytvarujte delší bochníky. Dejte je na plech vyložený pečícím papírem, přikryjeme a nechejte těsto ještě 60 minut odpočívat.

Ciabatty potřete olivovým olejem. Pečte 25 minut v troubě předehřáté na 220 °C.

Suroviny

560 g hladké mouky
12 g soli
336 ml vody
1 x 11g sáček sušeného droždí Saf-instant®
56 ml olivového oleje

Nejnovější recepty

Dýňové lívance jsou dokonalým podzimním pokušením – nadýchané, voňavé a plné chuti dýně a koření. Skvěle se hodí k víkendové snídani nebo sladké svačině, a navíc jsou jednoduché na přípravu. Pokud máte doma zbytek pečené dýně nebo pyré, je to ideální příležitost, jak ho využít.

Tyto máslové šneky v muffinové formě jsou měkké, sladké a díky Nutelle nebo skořicovému cukru neodolatelné. Při podávání jsou ještě pokapané likérovou polevou a obalené ve vanilkovém cukru, což z nich dělá skutečnou sladkou bombu – ideální na víkend nebo sváteční pohoštění.

Tento domácí chléb z řeckého jogurtu je nadýchaný, vláčný a výživnější díky vyššímu obsahu bílkovin. Skvěle chutná samotný, s máslem nebo jako příloha k polévkám a pomazánkám. Navíc je jednoduchý na přípravu a nevyžaduje žádné speciální vybavení.

Pojďte si s námi upéct velikonoční jidáše - tradiční dobrota mající tvar provazu, na kterém se oběsil Jidáš. Dnes jsou ale hlavně symbolem štěstí do nového jara! Pečou se na Zelený čtvrtek a nejlepší jsou čerstvé, ještě teplé a potírané medem. Ten, kdo je ochutná, bude celý rok chráněný před zlem!

Nadýchané těsto, pistáciová náplň a lahodná krémová poleva z bílé čokolády a pistácií je naprosto dokonalá kombinace! Navíc recept je tak jednoduchý, že ho zvládne každý. 💚

Tyto houskové růžičky jsou nejen krásné na pohled, ale i jemné a nadýchané na skus. Díky jednoduchému těstu s máslem a mlékem se skvěle hodí jako domácí pečivo k snídani, večeři nebo jako ozdobný doplněk slavnostní tabule.

Štola je tradiční vánoční pečivo, které pochází z Německa a je oblíbené po celé střední Evropě. Je plná sušeného ovoce, ořechů, koření a často i rumu, což jí dodává nezaměnitelnou chuť. Tato bohatá a vláčná sladká buchta je symbolem vánočního období a její příprava je skvělým způsobem, jak si užít kouzlo svátků.

Pšenično-žitný chléb je vynikající kombinací dvou druhů mouky, která dodává chlebu jedinečnou chuť a strukturu. Tento recept je ideální pro ty, kdo si chtějí doma upéct zdravější variantu chleba s jemně vláčným střídem a křupavou kůrkou.

Langoše jsou původně maďarské smažené placky z kynutého těsta, které si své místo našli i v českých domácnostech. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept.

Jahody a tvaroh jsou skvělou kombinací. Vyzkoušejte pro tento jednoduchý letní závin, který nepotřebuje kynout a stihnete za pár minut.