Recepty

Domácí loupáčky

Úvodní popis receptu:

Domácí loupáčky s měkkou střídkou jsou neodolatelnou snídaňovou klasikou, kterou si zamiluje celá rodina. Díky použití sušeného droždí SAF-Instant je jejich příprava jednodušší a rychlejší než s čerstvým droždím.

Základní informace:

Kategorie:

Sladké

Délka přípravy:

120 min.

Délka pečení:

15-20 min.

Náročnost:

Střední

No data was found

Jdeme na to!

Příprava receptu:
Ingredience si připravte na pracovní plochu, měly by mít pokojovou teplotu.
Recept krok za krokem:

V míse smíchejte mouku, sušené droždí SAF-Instant, cukr a sůl.

Přidejte vlažné mléko, rozpuštěné máslo a vejce.

Vypracujte hladké, vláčné těsto. Pokud je těsto příliš lepivé, přidejte trochu mouky; pokud je příliš tuhé, přidejte trochu mléka.

Těsto přikryjte utěrkou nebo potravinovou fólií a nechte kynout na teplém místě asi 1 hodinu, dokud nezdvojnásobí svůj objem.

Vykynuté těsto rozdělte na 12-16 stejných dílů (podle toho, jak velké loupáčky chcete).

Z každého dílu vytvarujte váleček a stočte ho do tvaru rohlíku nebo podkovy.

Hotové loupáčky položte na plech vyložený pečicím papírem a nechte je ještě 20-30 minut kynout.

Předehřejte troubu na 180°C.

Vykynuté loupáčky potřete rozšlehaným žloutkem smíchaným s trochou mléka a posypte mákem, sezamem nebo hrubou solí podle chuti.

Pečte v předehřáté troubě 15-20 minut dozlatova.

Suroviny

500 g hladké mouky
11 g sušeného droždí SAF-Instant
60 g cukru krupice
1 lžička soli
250 ml vlažného mléka
60 g másla (rozpuštěného a vychladlého)
1 vejce
1 žloutek na potření
trocha mléka na potření a mák na posypání

Nejnovější recepty

Domácí loupáčky s měkkou střídkou jsou neodolatelnou snídaňovou klasikou, kterou si zamiluje celá rodina. Díky použití sušeného droždí SAF-Instant je jejich příprava jednodušší a rychlejší než s čerstvým droždím.

Čokoládová babka = dezert, který je tak dobrý, že doma nikdy nevydrží déle než 2 dny. 🤌🍫 Recept je připraven na 2 čokoládové babky.

Víš, jak připravit dokonalé kynuté lívance? 😍 My tu pro tebe máme recept na tvarohové kynuté lívance s jablky 🥰 Jestli jsi je nikdy nezkoušel/a, tak nevíš, o co přicházíš! ❤️ Tyhle prostě musíš zkusit ❤️ mají v sobě navíc kousky jablek, které těsto krásně a přirozeně osladí 👌

Připrav si tento extra vláčný tvarohový mazanec 😍 chutná skvěle a zvládne ho každý!

Jednoduchý velikonoční recept na hravé kynuté zajíčky.

Domácí makový závin – vůně dětství! Recept, který provoní celou kuchyň.

Dýňové lívance jsou dokonalým podzimním pokušením – nadýchané, voňavé a plné chuti dýně a koření. Skvěle se hodí k víkendové snídani nebo sladké svačině, a navíc jsou jednoduché na přípravu. Pokud máte doma zbytek pečené dýně nebo pyré, je to ideální příležitost, jak ho využít.

Tyto máslové šneky v muffinové formě jsou měkké, sladké a díky Nutelle nebo skořicovému cukru neodolatelné. Při podávání jsou ještě pokapané likérovou polevou a obalené ve vanilkovém cukru, což z nich dělá skutečnou sladkou bombu – ideální na víkend nebo sváteční pohoštění.

Tento domácí chléb z řeckého jogurtu je nadýchaný, vláčný a výživnější díky vyššímu obsahu bílkovin. Skvěle chutná samotný, s máslem nebo jako příloha k polévkám a pomazánkám. Navíc je jednoduchý na přípravu a nevyžaduje žádné speciální vybavení.

Pojďte si s námi upéct velikonoční jidáše - tradiční dobrota mající tvar provazu, na kterém se oběsil Jidáš. Dnes jsou ale hlavně symbolem štěstí do nového jara! Pečou se na Zelený čtvrtek a nejlepší jsou čerstvé, ještě teplé a potírané medem. Ten, kdo je ochutná, bude celý rok chráněný před zlem!