Recepty
Sladké
120 min.
15-20 min.
Střední
V míse smíchejte mouku, sušené droždí SAF-Instant, cukr a sůl.
Přidejte vlažné mléko, rozpuštěné máslo a vejce.
Vypracujte hladké, vláčné těsto. Pokud je těsto příliš lepivé, přidejte trochu mouky; pokud je příliš tuhé, přidejte trochu mléka.
Těsto přikryjte utěrkou nebo potravinovou fólií a nechte kynout na teplém místě asi 1 hodinu, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
Vykynuté těsto rozdělte na 12-16 stejných dílů (podle toho, jak velké loupáčky chcete).
Z každého dílu vytvarujte váleček a stočte ho do tvaru rohlíku nebo podkovy.
Hotové loupáčky položte na plech vyložený pečicím papírem a nechte je ještě 20-30 minut kynout.
Předehřejte troubu na 180°C.
Vykynuté loupáčky potřete rozšlehaným žloutkem smíchaným s trochou mléka a posypte mákem, sezamem nebo hrubou solí podle chuti.
Pečte v předehřáté troubě 15-20 minut dozlatova.
Domácí loupáčky s měkkou střídkou jsou neodolatelnou snídaňovou klasikou, kterou si zamiluje celá rodina. Díky použití sušeného droždí SAF-Instant je jejich příprava jednodušší a rychlejší než s čerstvým droždím.
Čokoládová babka = dezert, který je tak dobrý, že doma nikdy nevydrží déle než 2 dny. 🤌🍫 Recept je připraven na 2 čokoládové babky.
Víš, jak připravit dokonalé kynuté lívance? 😍 My tu pro tebe máme recept na tvarohové kynuté lívance s jablky 🥰 Jestli jsi je nikdy nezkoušel/a, tak nevíš, o co přicházíš! ❤️ Tyhle prostě musíš zkusit ❤️ mají v sobě navíc kousky jablek, které těsto krásně a přirozeně osladí 👌
Připrav si tento extra vláčný tvarohový mazanec 😍 chutná skvěle a zvládne ho každý!
Domácí makový závin – vůně dětství! Recept, který provoní celou kuchyň.
Dýňové lívance jsou dokonalým podzimním pokušením – nadýchané, voňavé a plné chuti dýně a koření. Skvěle se hodí k víkendové snídani nebo sladké svačině, a navíc jsou jednoduché na přípravu. Pokud máte doma zbytek pečené dýně nebo pyré, je to ideální příležitost, jak ho využít.
Tyto máslové šneky v muffinové formě jsou měkké, sladké a díky Nutelle nebo skořicovému cukru neodolatelné. Při podávání jsou ještě pokapané likérovou polevou a obalené ve vanilkovém cukru, což z nich dělá skutečnou sladkou bombu – ideální na víkend nebo sváteční pohoštění.
Tento domácí chléb z řeckého jogurtu je nadýchaný, vláčný a výživnější díky vyššímu obsahu bílkovin. Skvěle chutná samotný, s máslem nebo jako příloha k polévkám a pomazánkám. Navíc je jednoduchý na přípravu a nevyžaduje žádné speciální vybavení.
Pojďte si s námi upéct velikonoční jidáše - tradiční dobrota mající tvar provazu, na kterém se oběsil Jidáš. Dnes jsou ale hlavně symbolem štěstí do nového jara! Pečou se na Zelený čtvrtek a nejlepší jsou čerstvé, ještě teplé a potírané medem. Ten, kdo je ochutná, bude celý rok chráněný před zlem!
Abychom poskytli co nejlepší služby, používáme technologie, jako jsou soubory cookies, k ukládání a/nebo přístupu k informacím o zařízení. Souhlas s těmito technologiemi nám umožní zpracovávat údaje, jako je chování při procházení webu nebo jedinečné ID na tomto webu. Nesouhlas nebo odvolání souhlasu může nepříznivě ovlivnit určité vlastnosti a funkce.