Recepty

Grissiny s rozmarýnem

Úvodní popis receptu:

Grissiny s rozmarýnem jsou křupavé tyčinky původem z Itálie, které skvěle doplní sýrové talíře, pomazánky nebo je můžete mlsat jen tak samotné. Jemná chuť olivového oleje a čerstvého rozmarýnu dodává těstu aromatický a lehce středomořský nádech.

Základní informace:

Kategorie:

Mezinárodní

Délka přípravy:

90 min

Délka pečení:

25 min

Náročnost:

Lehké

Jdeme na to!

Příprava receptu:
Připravíme si hladkou mouku, čerstvé droždí, olivový olej, čerstvý rozmarýn, sůl a studenou vodu. Nachystáme mísu na těsto, kuchyňského robota nebo vařečku, vál, rádýlko, pečicí papír a plechy. Troubu předehřejeme na 180 °C a připravíme rozprašovač nebo misku s vodou pro vytvoření páry.
Recept krok za krokem:

Těsto necháme pod utěrkou zrát 30–45 minut, než zdvojnásobí svůj objem.

Jakmile těsto vykyne, rozválíme ho na placku o tloušťce 0,5 cm. Těsto dost lepí, je potřeba vál dost pomoučit. Pomocí hladkého rádýlka nakrájíme proužky o šířce 0,5 cm a přeneseme je na plechy vyložené pečicím papírem. Necháme je ještě 30 minut kynout.

Mezitím předehřejeme troubu na 180 ºC. Když je trouba dostatečně horká, postříkáme její stěny vodou pomocí rozprašovače, aby se začala vytvářet pára nebo umístíme misku s vodou do trouby při rozehřívání. Pečeme 2 minuty a poté teplotu snížíme na 160 ºC a pečeme dalších 20–25 minut dozlatova.

Suroviny

500 g hladké mouky
80 g olivového oleje
1/2 kostky čerstvého droždí FALA
3 lžičky čerstvě nakrájených snítek rozmarýnu
15 g soli

Nejnovější recepty

Domácí loupáčky s měkkou střídkou jsou neodolatelnou snídaňovou klasikou, kterou si zamiluje celá rodina. Díky použití sušeného droždí SAF-Instant je jejich příprava jednodušší a rychlejší než s čerstvým droždím.

Čokoládová babka = dezert, který je tak dobrý, že doma nikdy nevydrží déle než 2 dny. 🤌🍫 Recept je připraven na 2 čokoládové babky.

Víš, jak připravit dokonalé kynuté lívance? 😍 My tu pro tebe máme recept na tvarohové kynuté lívance s jablky 🥰 Jestli jsi je nikdy nezkoušel/a, tak nevíš, o co přicházíš! ❤️ Tyhle prostě musíš zkusit ❤️ mají v sobě navíc kousky jablek, které těsto krásně a přirozeně osladí 👌

Připrav si tento extra vláčný tvarohový mazanec 😍 chutná skvěle a zvládne ho každý!

Jednoduchý velikonoční recept na hravé kynuté zajíčky.

Domácí makový závin – vůně dětství! Recept, který provoní celou kuchyň.

Dýňové lívance jsou dokonalým podzimním pokušením – nadýchané, voňavé a plné chuti dýně a koření. Skvěle se hodí k víkendové snídani nebo sladké svačině, a navíc jsou jednoduché na přípravu. Pokud máte doma zbytek pečené dýně nebo pyré, je to ideální příležitost, jak ho využít.

Tyto máslové šneky v muffinové formě jsou měkké, sladké a díky Nutelle nebo skořicovému cukru neodolatelné. Při podávání jsou ještě pokapané likérovou polevou a obalené ve vanilkovém cukru, což z nich dělá skutečnou sladkou bombu – ideální na víkend nebo sváteční pohoštění.

Tento domácí chléb z řeckého jogurtu je nadýchaný, vláčný a výživnější díky vyššímu obsahu bílkovin. Skvěle chutná samotný, s máslem nebo jako příloha k polévkám a pomazánkám. Navíc je jednoduchý na přípravu a nevyžaduje žádné speciální vybavení.

Pojďte si s námi upéct velikonoční jidáše - tradiční dobrota mající tvar provazu, na kterém se oběsil Jidáš. Dnes jsou ale hlavně symbolem štěstí do nového jara! Pečou se na Zelený čtvrtek a nejlepší jsou čerstvé, ještě teplé a potírané medem. Ten, kdo je ochutná, bude celý rok chráněný před zlem!