Recepty

Langoše

Úvodní popis receptu:

Langoše jsou původně maďarské smažené placky z kynutého těsta, které si své místo našli i v českých domácnostech. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept.

Základní informace:

Kategorie:

Slané

Délka přípravy:

90 min.

Délka pečení:

smažíme cca 5 min.

Náročnost:

Lehké

No data was found

Jdeme na to!

Příprava receptu:
Příprava kvásku, hodina kynutí a poté jen smažení.
Recept krok za krokem:

Ohřejeme mléko (musí být vlažné), přidáme cukr a rozdrobíme droždí, necháme kvásek vzejít.

Ostatní ingredience dáme do mísy a přidáme kvásek.

Vypracujeme hladké těsto, které necháme 1 hodinu kynout.

Po vykynutí rozdělíme těsto na díly (cca 150 g), vytvarujeme kuličky, které vyválíme na placky do tvary kruhu.

Smažíme ve vyšší vrstvě oleje z obou stran do zlatova. Po vyndání doporučujeme nechat chvíli okapat nebo přebytečný olej stáhnout ubrouskem.

Langoš dochutíme dle preferencí - potřeme česnekem, kečupem a dozdobíme nastrouhaným sýrem.

Suroviny

250 ml mléka
21 g čerstvého droždí
lžička soli
1 žloutek
lžička cukru
500 g hladké mouky
česnek, kečup a sýr na dozdobení

Nejnovější recepty

Čokoládová babka = dezert, který je tak dobrý, že doma nikdy nevydrží déle než 2 dny. 🤌🍫 Recept je připraven na 2 čokoládové babky.

Víš, jak připravit dokonalé kynuté lívance? 😍 My tu pro tebe máme recept na tvarohové kynuté lívance s jablky 🥰 Jestli jsi je nikdy nezkoušel/a, tak nevíš, o co přicházíš! ❤️ Tyhle prostě musíš zkusit ❤️ mají v sobě navíc kousky jablek, které těsto krásně a přirozeně osladí 👌

Připrav si tento extra vláčný tvarohový mazanec 😍 chutná skvěle a zvládne ho každý!

Jednoduchý velikonoční recept na hravé kynuté zajíčky.

Domácí makový závin – vůně dětství! Recept, který provoní celou kuchyň.

Dýňové lívance jsou dokonalým podzimním pokušením – nadýchané, voňavé a plné chuti dýně a koření. Skvěle se hodí k víkendové snídani nebo sladké svačině, a navíc jsou jednoduché na přípravu. Pokud máte doma zbytek pečené dýně nebo pyré, je to ideální příležitost, jak ho využít.

Tyto máslové šneky v muffinové formě jsou měkké, sladké a díky Nutelle nebo skořicovému cukru neodolatelné. Při podávání jsou ještě pokapané likérovou polevou a obalené ve vanilkovém cukru, což z nich dělá skutečnou sladkou bombu – ideální na víkend nebo sváteční pohoštění.

Tento domácí chléb z řeckého jogurtu je nadýchaný, vláčný a výživnější díky vyššímu obsahu bílkovin. Skvěle chutná samotný, s máslem nebo jako příloha k polévkám a pomazánkám. Navíc je jednoduchý na přípravu a nevyžaduje žádné speciální vybavení.

Pojďte si s námi upéct velikonoční jidáše - tradiční dobrota mající tvar provazu, na kterém se oběsil Jidáš. Dnes jsou ale hlavně symbolem štěstí do nového jara! Pečou se na Zelený čtvrtek a nejlepší jsou čerstvé, ještě teplé a potírané medem. Ten, kdo je ochutná, bude celý rok chráněný před zlem!

Nadýchané těsto, pistáciová náplň a lahodná krémová poleva z bílé čokolády a pistácií je naprosto dokonalá kombinace! Navíc recept je tak jednoduchý, že ho zvládne každý. 💚