Recepty

Máslové rohlíčky s medvědím česnekem

Úvodní popis receptu:

Jednoduchý recept na vynikající rohlíčky z kynutého těsta plněné máslem s česnekem i medvědím. Za recept děkujeme paní Vilmě Kovaříkové.

Základní informace:

Kategorie:

Slané

Délka přípravy:

90 min.

Délka pečení:

15 min.

Náročnost:

Střední

No data was found

Jdeme na to!

Příprava receptu:
Všechny suroviny si včas vyndejte na kuchyňskou linku. Jakmile budou mít pokojovou teplotu, můžete začít s přípravou receptu.
Recept krok za krokem:

Ze všech surovin připravit těsto a nechat vykynout.

Z vykynutého těsta udělat koule, rozválet je do kruhu a nařezat 8 trojúhelníčků. Na delší konec dát plátek rozetřeného másla s česnekem a srolovat v rohlíček.

Rohlíčky naskládat na plech vyložený pečicím papírem. Potřít rozšlehaným vajíčkem, posolit a posypat semínky nebo kmínem.

Péct v troubě na 200°C přibližně 15 minut do růžova.

Suroviny

1 kg polohrubé mouky
2 lžíce cukru
4 lžičky sušeného droždí
7 lžic oleje
půl lžičky soli
700 ml vlažné vody
Náplň: máslo, česnek normální nebo medvědí
hrubozrnná sůl, semínka, kmín na posyp

Nejnovější recepty

Domácí loupáčky s měkkou střídkou jsou neodolatelnou snídaňovou klasikou, kterou si zamiluje celá rodina. Díky použití sušeného droždí SAF-Instant je jejich příprava jednodušší a rychlejší než s čerstvým droždím.

Čokoládová babka = dezert, který je tak dobrý, že doma nikdy nevydrží déle než 2 dny. 🤌🍫 Recept je připraven na 2 čokoládové babky.

Víš, jak připravit dokonalé kynuté lívance? 😍 My tu pro tebe máme recept na tvarohové kynuté lívance s jablky 🥰 Jestli jsi je nikdy nezkoušel/a, tak nevíš, o co přicházíš! ❤️ Tyhle prostě musíš zkusit ❤️ mají v sobě navíc kousky jablek, které těsto krásně a přirozeně osladí 👌

Připrav si tento extra vláčný tvarohový mazanec 😍 chutná skvěle a zvládne ho každý!

Jednoduchý velikonoční recept na hravé kynuté zajíčky.

Domácí makový závin – vůně dětství! Recept, který provoní celou kuchyň.

Dýňové lívance jsou dokonalým podzimním pokušením – nadýchané, voňavé a plné chuti dýně a koření. Skvěle se hodí k víkendové snídani nebo sladké svačině, a navíc jsou jednoduché na přípravu. Pokud máte doma zbytek pečené dýně nebo pyré, je to ideální příležitost, jak ho využít.

Tyto máslové šneky v muffinové formě jsou měkké, sladké a díky Nutelle nebo skořicovému cukru neodolatelné. Při podávání jsou ještě pokapané likérovou polevou a obalené ve vanilkovém cukru, což z nich dělá skutečnou sladkou bombu – ideální na víkend nebo sváteční pohoštění.

Tento domácí chléb z řeckého jogurtu je nadýchaný, vláčný a výživnější díky vyššímu obsahu bílkovin. Skvěle chutná samotný, s máslem nebo jako příloha k polévkám a pomazánkám. Navíc je jednoduchý na přípravu a nevyžaduje žádné speciální vybavení.

Pojďte si s námi upéct velikonoční jidáše - tradiční dobrota mající tvar provazu, na kterém se oběsil Jidáš. Dnes jsou ale hlavně symbolem štěstí do nového jara! Pečou se na Zelený čtvrtek a nejlepší jsou čerstvé, ještě teplé a potírané medem. Ten, kdo je ochutná, bude celý rok chráněný před zlem!