Recepty

Máslové rohlíčky s medvědím česnekem

Úvodní popis receptu:

Jednoduchý recept na vynikající rohlíčky z kynutého těsta plněné máslem s česnekem i medvědím. Za recept děkujeme paní Vilmě Kovaříkové.

Základní informace:

Kategorie:

Slané

Délka přípravy:

90 min.

Délka pečení:

15 min.

Náročnost:

Střední

No data was found

Jdeme na to!

Příprava receptu:
Všechny suroviny si včas vyndejte na kuchyňskou linku. Jakmile budou mít pokojovou teplotu, můžete začít s přípravou receptu.
Recept krok za krokem:

Ze všech surovin připravit těsto a nechat vykynout.

Z vykynutého těsta udělat koule, rozválet je do kruhu a nařezat 8 trojúhelníčků. Na delší konec dát plátek rozetřeného másla s česnekem a srolovat v rohlíček.

Rohlíčky naskládat na plech vyložený pečicím papírem. Potřít rozšlehaným vajíčkem, posolit a posypat semínky nebo kmínem.

Péct v troubě na 200°C přibližně 15 minut do růžova.

Suroviny

1 kg polohrubé mouky
2 lžíce cukru
4 lžičky sušeného droždí
7 lžic oleje
půl lžičky soli
700 ml vlažné vody
Náplň: máslo, česnek normální nebo medvědí
hrubozrnná sůl, semínka, kmín na posyp

Nejnovější recepty

Dýňové lívance jsou dokonalým podzimním pokušením – nadýchané, voňavé a plné chuti dýně a koření. Skvěle se hodí k víkendové snídani nebo sladké svačině, a navíc jsou jednoduché na přípravu. Pokud máte doma zbytek pečené dýně nebo pyré, je to ideální příležitost, jak ho využít.

Tyto máslové šneky v muffinové formě jsou měkké, sladké a díky Nutelle nebo skořicovému cukru neodolatelné. Při podávání jsou ještě pokapané likérovou polevou a obalené ve vanilkovém cukru, což z nich dělá skutečnou sladkou bombu – ideální na víkend nebo sváteční pohoštění.

Tento domácí chléb z řeckého jogurtu je nadýchaný, vláčný a výživnější díky vyššímu obsahu bílkovin. Skvěle chutná samotný, s máslem nebo jako příloha k polévkám a pomazánkám. Navíc je jednoduchý na přípravu a nevyžaduje žádné speciální vybavení.

Pojďte si s námi upéct velikonoční jidáše - tradiční dobrota mající tvar provazu, na kterém se oběsil Jidáš. Dnes jsou ale hlavně symbolem štěstí do nového jara! Pečou se na Zelený čtvrtek a nejlepší jsou čerstvé, ještě teplé a potírané medem. Ten, kdo je ochutná, bude celý rok chráněný před zlem!

Nadýchané těsto, pistáciová náplň a lahodná krémová poleva z bílé čokolády a pistácií je naprosto dokonalá kombinace! Navíc recept je tak jednoduchý, že ho zvládne každý. 💚

Tyto houskové růžičky jsou nejen krásné na pohled, ale i jemné a nadýchané na skus. Díky jednoduchému těstu s máslem a mlékem se skvěle hodí jako domácí pečivo k snídani, večeři nebo jako ozdobný doplněk slavnostní tabule.

Štola je tradiční vánoční pečivo, které pochází z Německa a je oblíbené po celé střední Evropě. Je plná sušeného ovoce, ořechů, koření a často i rumu, což jí dodává nezaměnitelnou chuť. Tato bohatá a vláčná sladká buchta je symbolem vánočního období a její příprava je skvělým způsobem, jak si užít kouzlo svátků.

Pšenično-žitný chléb je vynikající kombinací dvou druhů mouky, která dodává chlebu jedinečnou chuť a strukturu. Tento recept je ideální pro ty, kdo si chtějí doma upéct zdravější variantu chleba s jemně vláčným střídem a křupavou kůrkou.

Langoše jsou původně maďarské smažené placky z kynutého těsta, které si své místo našli i v českých domácnostech. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept.

Jahody a tvaroh jsou skvělou kombinací. Vyzkoušejte pro tento jednoduchý letní závin, který nepotřebuje kynout a stihnete za pár minut.