Recepty

Řezaný závin z kynutého těsta bez kynutí

Úvodní popis receptu:

Jahody a tvaroh jsou skvělou kombinací. Vyzkoušejte pro tento jednoduchý letní závin, který nepotřebuje kynout a stihnete za pár minut.

Základní informace:

Kategorie:

Sladké

Délka přípravy:

40 min.

Délka pečení:

25-30 min.

Náročnost:

Lehké

Jdeme na to!

Příprava receptu:
Všechny ingredience si připravte na linku. Jahody omyjte a pokrájejte na plátky.
Recept krok za krokem:

Nejdříve si připravíme z mléka, cukru a droždí kvásek.

Následně ze všech ingrediencí uhněteme těsto.

Těsto bez kynutí rozdělíme na poloviny. Každý díl rozválíme na obdélník.

Kraje nařízneme a do středu rozetřeme tvarohovou náplň, poklademe jahodami, případně pocukrujeme třtinovým cukrem.

Uzavřeme střídavým překládáním rozřezaného těsta. Položíme na plech vyložený pečicím papírem.

Závin potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mandlovými lupínky. Pečeme na horkovzduch 180°C asi 25-30 minut (dle barvy). Po vychladnutí pocukrujeme.

Suroviny

Těsto: 300 g hladké mouky
špetka soli
lžíce cukru krupice
20 g čerstvého droždí
100 ml vlažného mléka
100 g zakysané smetany
50 ml rostlinného oleje
Náplň: 250 g tvarohu
30 g cukru krupice (dle chuti)
20 g kukuřičného škrobu (případně polovina vanilkového pudinku)
jahody (jindy případně rozinky, mák, …)

Nejnovější recepty

Dýňové lívance jsou dokonalým podzimním pokušením – nadýchané, voňavé a plné chuti dýně a koření. Skvěle se hodí k víkendové snídani nebo sladké svačině, a navíc jsou jednoduché na přípravu. Pokud máte doma zbytek pečené dýně nebo pyré, je to ideální příležitost, jak ho využít.

Tyto máslové šneky v muffinové formě jsou měkké, sladké a díky Nutelle nebo skořicovému cukru neodolatelné. Při podávání jsou ještě pokapané likérovou polevou a obalené ve vanilkovém cukru, což z nich dělá skutečnou sladkou bombu – ideální na víkend nebo sváteční pohoštění.

Tento domácí chléb z řeckého jogurtu je nadýchaný, vláčný a výživnější díky vyššímu obsahu bílkovin. Skvěle chutná samotný, s máslem nebo jako příloha k polévkám a pomazánkám. Navíc je jednoduchý na přípravu a nevyžaduje žádné speciální vybavení.

Pojďte si s námi upéct velikonoční jidáše - tradiční dobrota mající tvar provazu, na kterém se oběsil Jidáš. Dnes jsou ale hlavně symbolem štěstí do nového jara! Pečou se na Zelený čtvrtek a nejlepší jsou čerstvé, ještě teplé a potírané medem. Ten, kdo je ochutná, bude celý rok chráněný před zlem!

Nadýchané těsto, pistáciová náplň a lahodná krémová poleva z bílé čokolády a pistácií je naprosto dokonalá kombinace! Navíc recept je tak jednoduchý, že ho zvládne každý. 💚

Tyto houskové růžičky jsou nejen krásné na pohled, ale i jemné a nadýchané na skus. Díky jednoduchému těstu s máslem a mlékem se skvěle hodí jako domácí pečivo k snídani, večeři nebo jako ozdobný doplněk slavnostní tabule.

Štola je tradiční vánoční pečivo, které pochází z Německa a je oblíbené po celé střední Evropě. Je plná sušeného ovoce, ořechů, koření a často i rumu, což jí dodává nezaměnitelnou chuť. Tato bohatá a vláčná sladká buchta je symbolem vánočního období a její příprava je skvělým způsobem, jak si užít kouzlo svátků.

Pšenično-žitný chléb je vynikající kombinací dvou druhů mouky, která dodává chlebu jedinečnou chuť a strukturu. Tento recept je ideální pro ty, kdo si chtějí doma upéct zdravější variantu chleba s jemně vláčným střídem a křupavou kůrkou.

Langoše jsou původně maďarské smažené placky z kynutého těsta, které si své místo našli i v českých domácnostech. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept.

Jahody a tvaroh jsou skvělou kombinací. Vyzkoušejte pro tento jednoduchý letní závin, který nepotřebuje kynout a stihnete za pár minut.