Recepty

Řezaný závin z kynutého těsta bez kynutí

Úvodní popis receptu:

Jahody a tvaroh jsou skvělou kombinací. Vyzkoušejte pro tento jednoduchý letní závin, který nepotřebuje kynout a stihnete za pár minut.

Základní informace:

Kategorie:

Sladké

Délka přípravy:

40 min.

Délka pečení:

25-30 min.

Náročnost:

Lehké

Jdeme na to!

Příprava receptu:
Všechny ingredience si připravte na linku. Jahody omyjte a pokrájejte na plátky.
Recept krok za krokem:

Nejdříve si připravíme z mléka, cukru a droždí kvásek.

Následně ze všech ingrediencí uhněteme těsto.

Těsto bez kynutí rozdělíme na poloviny. Každý díl rozválíme na obdélník.

Kraje nařízneme a do středu rozetřeme tvarohovou náplň, poklademe jahodami, případně pocukrujeme třtinovým cukrem.

Uzavřeme střídavým překládáním rozřezaného těsta. Položíme na plech vyložený pečicím papírem.

Závin potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mandlovými lupínky. Pečeme na horkovzduch 180°C asi 25-30 minut (dle barvy). Po vychladnutí pocukrujeme.

Suroviny

Těsto: 300 g hladké mouky
špetka soli
lžíce cukru krupice
20 g čerstvého droždí
100 ml vlažného mléka
100 g zakysané smetany
50 ml rostlinného oleje
Náplň: 250 g tvarohu
30 g cukru krupice (dle chuti)
20 g kukuřičného škrobu (případně polovina vanilkového pudinku)
jahody (jindy případně rozinky, mák, …)

Nejnovější recepty

Čokoládová babka = dezert, který je tak dobrý, že doma nikdy nevydrží déle než 2 dny. 🤌🍫 Recept je připraven na 2 čokoládové babky.

Víš, jak připravit dokonalé kynuté lívance? 😍 My tu pro tebe máme recept na tvarohové kynuté lívance s jablky 🥰 Jestli jsi je nikdy nezkoušel/a, tak nevíš, o co přicházíš! ❤️ Tyhle prostě musíš zkusit ❤️ mají v sobě navíc kousky jablek, které těsto krásně a přirozeně osladí 👌

Připrav si tento extra vláčný tvarohový mazanec 😍 chutná skvěle a zvládne ho každý!

Jednoduchý velikonoční recept na hravé kynuté zajíčky.

Domácí makový závin – vůně dětství! Recept, který provoní celou kuchyň.

Dýňové lívance jsou dokonalým podzimním pokušením – nadýchané, voňavé a plné chuti dýně a koření. Skvěle se hodí k víkendové snídani nebo sladké svačině, a navíc jsou jednoduché na přípravu. Pokud máte doma zbytek pečené dýně nebo pyré, je to ideální příležitost, jak ho využít.

Tyto máslové šneky v muffinové formě jsou měkké, sladké a díky Nutelle nebo skořicovému cukru neodolatelné. Při podávání jsou ještě pokapané likérovou polevou a obalené ve vanilkovém cukru, což z nich dělá skutečnou sladkou bombu – ideální na víkend nebo sváteční pohoštění.

Tento domácí chléb z řeckého jogurtu je nadýchaný, vláčný a výživnější díky vyššímu obsahu bílkovin. Skvěle chutná samotný, s máslem nebo jako příloha k polévkám a pomazánkám. Navíc je jednoduchý na přípravu a nevyžaduje žádné speciální vybavení.

Pojďte si s námi upéct velikonoční jidáše - tradiční dobrota mající tvar provazu, na kterém se oběsil Jidáš. Dnes jsou ale hlavně symbolem štěstí do nového jara! Pečou se na Zelený čtvrtek a nejlepší jsou čerstvé, ještě teplé a potírané medem. Ten, kdo je ochutná, bude celý rok chráněný před zlem!

Nadýchané těsto, pistáciová náplň a lahodná krémová poleva z bílé čokolády a pistácií je naprosto dokonalá kombinace! Navíc recept je tak jednoduchý, že ho zvládne každý. 💚