Recepty
Sváteční
130 min.
30 min.
Střední
Do mísy vsypeme mouku, cukr, sůl, ořechy, mandle, rozinky a všechno promícháme, přilijeme vlažné mléko, přidáme žloutky a tuk a rozdrobíme kostku droždí. Pečlivě vymícháme a vypracujeme v polotuhé nelepivé těsto, které necháme přikryté vykynout asi 60 minut.
Těsto rozdělíme na pomoučeném vále na 2 kusy, každý vyválíme přibližně na velikost plechu a přeložíme na třetiny směrem ke středu. Poté přesuneme na vymazaný plech a necháme ještě asi půl hodiny vykynout.
Pečeme 10 minut při teplotě 180 °C, dalších 20 minut pak při teplotě 160 °C. Upečené štoly potřeme olejem nebo sádlem a posypeme moučkovým cukrem, který na nich necháme zaschnout.
Čokoládová babka = dezert, který je tak dobrý, že doma nikdy nevydrží déle než 2 dny. 🤌🍫 Recept je připraven na 2 čokoládové babky.
Víš, jak připravit dokonalé kynuté lívance? 😍 My tu pro tebe máme recept na tvarohové kynuté lívance s jablky 🥰 Jestli jsi je nikdy nezkoušel/a, tak nevíš, o co přicházíš! ❤️ Tyhle prostě musíš zkusit ❤️ mají v sobě navíc kousky jablek, které těsto krásně a přirozeně osladí 👌
Připrav si tento extra vláčný tvarohový mazanec 😍 chutná skvěle a zvládne ho každý!
Domácí makový závin – vůně dětství! Recept, který provoní celou kuchyň.
Dýňové lívance jsou dokonalým podzimním pokušením – nadýchané, voňavé a plné chuti dýně a koření. Skvěle se hodí k víkendové snídani nebo sladké svačině, a navíc jsou jednoduché na přípravu. Pokud máte doma zbytek pečené dýně nebo pyré, je to ideální příležitost, jak ho využít.
Tyto máslové šneky v muffinové formě jsou měkké, sladké a díky Nutelle nebo skořicovému cukru neodolatelné. Při podávání jsou ještě pokapané likérovou polevou a obalené ve vanilkovém cukru, což z nich dělá skutečnou sladkou bombu – ideální na víkend nebo sváteční pohoštění.
Tento domácí chléb z řeckého jogurtu je nadýchaný, vláčný a výživnější díky vyššímu obsahu bílkovin. Skvěle chutná samotný, s máslem nebo jako příloha k polévkám a pomazánkám. Navíc je jednoduchý na přípravu a nevyžaduje žádné speciální vybavení.
Pojďte si s námi upéct velikonoční jidáše - tradiční dobrota mající tvar provazu, na kterém se oběsil Jidáš. Dnes jsou ale hlavně symbolem štěstí do nového jara! Pečou se na Zelený čtvrtek a nejlepší jsou čerstvé, ještě teplé a potírané medem. Ten, kdo je ochutná, bude celý rok chráněný před zlem!
Nadýchané těsto, pistáciová náplň a lahodná krémová poleva z bílé čokolády a pistácií je naprosto dokonalá kombinace! Navíc recept je tak jednoduchý, že ho zvládne každý. 💚
Abychom poskytli co nejlepší služby, používáme technologie, jako jsou soubory cookies, k ukládání a/nebo přístupu k informacím o zařízení. Souhlas s těmito technologiemi nám umožní zpracovávat údaje, jako je chování při procházení webu nebo jedinečné ID na tomto webu. Nesouhlas nebo odvolání souhlasu může nepříznivě ovlivnit určité vlastnosti a funkce.