Recepty
Sladké
100 min.
15 min.
Střední
Připravíme kvásek ze 4 lžiček cukru, vlažného mléka a droždí. V míse smícháme mouku, do které jsme zamíchali špetku soli, přidáme cukr, žloutky, olej a vzešlý kvásek. Těsto řádně zpracováváme, až se přestane lepit na stěny mísy, je očividně hladké, řádně provzdušněné a má tvar bochánku. Poté necháme nakynout cca 1 hod, aby zdvojnásobilo objem.
Než těsto nakyne, připravíme krém. Z mléka, cukru a pudinků uvaříme hustý pudink, který za občasného řádného promíchání zchladíme ve studené vodní lázni na pokojovou teplotu. Elektrickým šlehačem vyšleháme pomocí metliček máslo, které musí mít také pokojovou teplotu, (jinak má krém tendenci se srážet) a postupně do něj za stálého šlehání přidáváme po částech pudink. Na závěr zašleháme trochu vanilkového aroma (dle chuti) a dáme zatím do lednice.
Troubu rozehřejeme na 200°C a začneme pracovat s těstem.
Odkrajujeme z něj stejné kousky, z každého rukou vyválíme váleček (vál lehce poprášíme moukou) o průměru zhruba 1 cm (tloušťka prstu) a dlouhý přibližně 20 cm, přehneme na polovinu, čímž vzniknout dva stejně dlouhé prameny, které zapleteme (zakroutíme jako vrták) a konec zmáčkneme prsty k sobě a vsuneme dospod.
Takto vzniklé pletýnky vložíme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem, můžeme nechat ještě chvíli kynout, vložíme do horké trouby a pečeme 15 minut na 200°C.
Vychladlé rozkrojíme, na spodní část nastříkáme krém, přiklopíme vrchní částí a pocukrujeme. Dobrou chuť!
Prázdniny jsou v plném proudu a většina Čechů vyráží na dovolenou k moři. Jednou z nejčastějších destinací bývá právě Turecko, a proto jsem se rozhodla, že si dnes připravíme jeden turecký pokrm. Tento recept ocení nejen ti, kteří už se z dovolené vrátili a stále na ni myslí, ale také ti, kteří třeba v Turecku nikdy nebyli a chtěli by ochutnat něco nového a zároveň také ti, kteří mají prostě rádi pizzu, ovocný koláč nebo něco podobného.
Pudinkáče jsou lahodné kynuté pečivo, které si získalo oblibu díky své jedinečné kombinaci nadýchaného těsta a bohatého pudinkového krému. Toto tradiční sladké pečivo se vyznačuje měkkým, vláčným těstem, které po upečení skrývá uvnitř krémovou pudinkovou náplň.
Domácí loupáčky s měkkou střídkou jsou neodolatelnou snídaňovou klasikou, kterou si zamiluje celá rodina. Díky použití sušeného droždí SAF-Instant je jejich příprava jednodušší a rychlejší než s čerstvým droždím.
Čokoládová babka = dezert, který je tak dobrý, že doma nikdy nevydrží déle než 2 dny. 🤌🍫 Recept je připraven na 2 čokoládové babky.
Víš, jak připravit dokonalé kynuté lívance? 😍 My tu pro tebe máme recept na tvarohové kynuté lívance s jablky 🥰 Jestli jsi je nikdy nezkoušel/a, tak nevíš, o co přicházíš! ❤️ Tyhle prostě musíš zkusit ❤️ mají v sobě navíc kousky jablek, které těsto krásně a přirozeně osladí 👌
Připrav si tento extra vláčný tvarohový mazanec 😍 chutná skvěle a zvládne ho každý!
Domácí makový závin – vůně dětství! Recept, který provoní celou kuchyň.
Dýňové lívance jsou dokonalým podzimním pokušením – nadýchané, voňavé a plné chuti dýně a koření. Skvěle se hodí k víkendové snídani nebo sladké svačině, a navíc jsou jednoduché na přípravu. Pokud máte doma zbytek pečené dýně nebo pyré, je to ideální příležitost, jak ho využít.
Tyto máslové šneky v muffinové formě jsou měkké, sladké a díky Nutelle nebo skořicovému cukru neodolatelné. Při podávání jsou ještě pokapané likérovou polevou a obalené ve vanilkovém cukru, což z nich dělá skutečnou sladkou bombu – ideální na víkend nebo sváteční pohoštění.
Abychom poskytli co nejlepší služby, používáme technologie, jako jsou soubory cookies, k ukládání a/nebo přístupu k informacím o zařízení. Souhlas s těmito technologiemi nám umožní zpracovávat údaje, jako je chování při procházení webu nebo jedinečné ID na tomto webu. Nesouhlas nebo odvolání souhlasu může nepříznivě ovlivnit určité vlastnosti a funkce.